Merhaba arkadaşlar,
Konuyu açmak kesinlikle aklımın ucundan bile geçmezdi çünkü çok güveniyordum osman bey ve ni.net.tr ye. ama güvenim bitti gibi.
Datacenter değişimi pazar sabahı yapılacak dendi. c.tesi günü asker göndermeye gittim bursaya ve gece 2 de geri geldim, o günde 8 de VPS m kapanmış kendi kendine gece 2 de restart ettim yeniden açıldı.
ni.net.tr blog adresinde datacenter değişim sürecinde 24 saat lik bir süre olacağını ve sadece IP lerin değişeceğini söyledi, ben sınırlı vaktimde yedek alamadım malesef.
04 Nisan 2008 tarihinde Diskte raid sorunu oluşmuştu ozamana ait yedeklerim var. ve raid sorunu bir şekilde düzeltilmişti.
Pazar sabahından itibaren sitelerime ulaşamıyorum, tamamen benim dışımda olan hatalardan sebep şuanda hem yedeklerimi alamıyorum hemde sunucumu kullanamıyorum.
Makinadaki, disk in raid sorununun sebebi, olarak şu gösteriliyor, nixcon daki arkadaşların, power full kapanmadan fişleri çekmesi.. peki sadece benim makinamınmı fişi böyle çekildi. böyle bir kastı olan adam tüm makinaları aynı şekilde yapar kapanmadan fişi çeker ve zarar sadece bana olmazdı.
yani bana göre suç tam olarak nixcon da değil.
Şuanda istediğim şey sitelerimin açılması devamlı Ticket atıyorum gelen cevaplar 2 saat sonra ve ben telle arayıp konuştuktan sonra geliyor.
Tel ile aramasam ticketlerime cevap verende yok.
Ben müşteri olarak datacenter değişimi sürecinde 2 gün kadar bir süreyi sabırla bekledim fakat bana halen net bir cevap verebilmiş değiller.
29 tane sitem var ve benim 2 yıllık emeğim bu siteler. elimde bayağı bir eskiye ait yedeklerim var hatta onlarında hepsi yok, şöyleki bazı siteleri yeni açmış ve hepsini bol bol doldurmuştum. hitleri baya da yükselmişti.
Şimdi bana denilen şey şu tamamen baştan savma olarak çünkü yazışmalarımızda, önce 1. 1.5 hafta gibi diskinizdeki problem giderilecek.
sonra süre tarih istediğimde, bizimle ilgili değil veri kurtarma merkezine yollıyacağız orada düzeltilip düzeltimiyeceğini öğreneceğiz ona göre disk teki veriler ya kayıp olacak yada kurtracağız.
yani bir tarih veya sürede veremiyorlar.
Benim burada suçum nedir?
deselerki yedek alın, sunucularınızda problem olabilir vs vs.. blog adresinde halen duruyor, sakin olun sadece bizi takip edin ve size verilen yeni IP leri kayıt edin..
Ni.net.tr datacenter değişimi sırasında, böyle bir durumla karşılaşıyor ve bana yedekleme size ait diye suçun bende olduğunu dile getirecek kadar saçmalamayın fatih bey gibi ifadeler kullanıyor.
Diyorumki yüz yüze konuşalım osman bey buradan olmuyor. onada cevap
vermiyor istanbulda kendisi şuanda bende oradayım.
Bu konuyu açmamdaki amaç, tamamen içimi dökmek ve insanların 2 yıllık az bir süre değil bir anda bir kaç kişinin dingil dingil hareketlerinden dolayı oluyor.
peki biz?
Allah şahidimki, şu verilerim kurtarılmasın veya ters durumlar olsun benim bu emeklerimi harcıyan kişileri bende harcıyacağım suçlu kimse ortaya çıkartıp kendi adaletimi kendim arıyacağım.

Bu arada bir şey daha eklemek istiyorum, cep telini arıyorum kapalı, firmayı arıyorum ahmet beyle görüşüyorum kendisini arayıp ileteceğim diyor. bu nasıl iş ki?
ben burda mağdur durumdayım benden kaçıyor.
olumlu bir yaklaşımdada bulunabilir çözüm arıyabilir ama farklı yolu tercih ediyor.
Osman abi umarım burayada ticketlere verdiğin geç cevabı vermezsin.