gnydgn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen yukarıdaki sözü söyledikten sonra, aldığın hizmetin de bir değeri yok. Kb'den ben de memnun değilim, hatta foyalarını anlatsam ortalık yıkılır ama adam sana "hepsi türkiye'nin ili ne farkeder" demiş ve sen de yukarıdaki gibi düşünmüşsen büyük hata yapmışsın.
Birkaç yıl önce bir söz vardı sıkça söylenen: "Türkiye'yi Pkk değil de milliyetçiler böler" diye. Senin bu sözü söyleyenleri haklı çıkarabilecek bir üslubun var.

Arkadaş söylenmesi gerekeni güzel söylemiş, sonuna kadar katılıyorum. Milletini seven, bilnçli bir insan olumsuzlukları kendi bağrında söndürebilmeli.
Hani bir hikaye vardır. İki kadın aynı çocuğa sahip çıkarlar ve olay çözülemeyince, kadıya intikal eder. Kadı ilim irfan sahibi bir insandır. Çok güzel bir oyun oynar;
_"Başka çare yok, çocuğu ortadan ikiye bölüp, yarısını birinize, diğer yarısını öbürüne vereceğiz" der.
_Kadınlardan birisi "aman çocuğuma zarar gemesin ben fedakarlık yapmaya hazırım" der.
Kadı ise; oyunu kısa bir süre daha sürdürdükten sonra;
_"Tamam çocuğun gerçek anası budur" der.
Bu hikayeyi hepiniz bilirsiniz. Fakat ülkemizde şu sıralar yaşanan hararetli olayların, provakasyonların karşısında, sağduyu ile durmaya çalışan milletimizin (Burda milletimizin derken, aynı topraklarda, omuz omuza, yüzyıllardır, zulmün doruk noktasına ulaşmış olduğu yüzyıllarda, tüm dünyaya adaleti öğretmiş ve birçok ırkı bünyesinde barındırmasına rağmen, hepsini huzur içerisinde yaşatmayı başarmış, bir toplumu; Osmanlı imparatorluğunu ve onun devamı olan Türkiyeyi oluşturan; Türk, kürt, laz, çerkez, vs. vs. tüm ırkları kastediyorum.)
yapmaya çalıştığıda şu anda budur. Akıllı olmak lazım. İçgüdüleriyle hareket etmek, düşünmeden, karar vermek ve konuşmak insana mahsus bir özellik değildir. Düşmanlarımızın ekmeğine yağ süreriz bu şekilde, Vatanını seven, öz ana gibi davranır.
Olay ticari meslek ahlakı ile ilgili bir mesele iken nereye gelmiş, ilginç... Dikkat edelim bu meseleler oyuncak değil. Kendimi tutamadım bende bir kaç cümle yazma gereği hissettim.
Son bir sözüm var; " Çanakkaleyi bir gezin. Orada şehit olmuş insanımızdan çok küçük bir kısmını teşkil eden mezar taşlarını okuyun; "Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin, ..." Hiçbirinin ırkı yanında yazmaz. Gittikleri yerdede hangi ırktan olduklarının sorulduğunu sanmam.
Irkın ötesinde bizim zarar gördüğümüz asıl şey cahillik idi. İnşallah kültür seviyesi yükselmekte ve yükselecek olan halkımız artık iyiyi kötüyü daha iyi ayırt etmektedir. İnşallah biz layık isek Allah güzel günleri bize yakın kılacaktır.
Lafım kimseye değil önce kendimedir. Hissettiklerimi yazmak istedim. Saygılar.