Merhaba arkadaşlar. Sizlerle , son günlerde dikkatimi çeken boşta domainleri paylaşmak istiyorum. Bana göre gerçekten kaliteli domainler , işinize yarayabileceğini düşündüm. Yazacağım domain'inin altında proje fikirlerimide bulabilirsiniz. Umarım beğenilir..
Aktivizm.com ;
Bu domain ile aktivite sitesi yapabilirsiniz. Biletix gibi online satış yapamasanızda , partileri ve organizasyonları yayınlayabileceğiniz bir site ilgi görebilir. Bunun yanısıra üyelerinizede siteye kendi partilerini , organizasyonlarını ve etkinliklerini ekletebilirsiniz. Bu sayede projeniz web2 tarzını çağrıştırabilir.
FenerbahceVideolari.com ;
Domain keyword tarz bir domaindir. Yani google'da aranma yüzdesi yüksek kelimelerden oluşan bir domaindir. Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligi başarıları sonrasında belkide google'da en çok aranan kelimelerden birisiydi " fenerbahçe videoları " kelimesi. Özgün bir içerik ile büyük hit getirisi olur.
Aletedevat.net ;
Türkçe'de dilimize takılmış sözcüklerden birisi. Araç gerek yerine çok kullanılan bir kelime. Güzel bir download sitesi olabilir yahut bir webtasarım platformu olabilir. Aslında oldukça geniş anlamı var ; bir photoshop sitesi kurabilir , fırça ve font gibi diğer photoshop objelerini paylaşabilirsiniz.
Holiganizm.net ;
Türkiye'de her üç kişiden birisinin futbol fanatiği olduğunu düşünürsek bu alan adı ile bir taraftar platformu kurulabilir. Taraftar videolarının yer aldığı , tezahüratların yer aldığı değişik bir proje gerçekleştirilebilir. Ayrıca domain 1.ci sınıf olmasada 2.ci sınıf jenerik sayılır.
Sumuk.net ;
Sümük kelimesini arattığımda boş olduğunu gördüm ve şaşırdım. Oldukça farklı bir domain ; bir mizah sitesi yada iğrenç şeyler sitesi olabilir. Tamamen sizin yaratıcılığınız doğrultusunda şekillenebilecek , jenerik bir domain.
Sallamasyon.net ;
Bu domain ile farklı bir proje yapılabilir. Daha önceden örneğini gördüğüm birkaç siteye benzer bir site yapılabilir bununla. Şöyle ki adamlar site yapmışlar , bildiğiniz haber sitesi ama haberler komik ve sallamasyon yani yalan. E bu tarz bir projeye imza atmak isterseniz bu domainden daha uygun bir domain bulabilirmisiniz ?
DavidVendetta.org ;
Dünyaca ünlü DJ'in domain'i. Break 4 love , Bleeding Heart gibi başarılı şarkılara imza atmış olan bu DJ , yurtdışında çok büyük bir hayran kitlesine sahip. Bu alan adı kullanılarak açılacak bir fan sitesi , çok büyük bir rağbet görebilir..
Yaratik.org ;
Hayal gücünüze bağlı projeler geliştirilebilir. Oyun sitesi olarak kullanılabilir veya simgesi yaratık olan herhangi bir proje yapılabilir. Bu domain'de jenerik bir domaindir.
Materyal.org ;
Bu domainde araç gereç anlamına gelen , jenerik bir domain. Bu alan adı da dosya upload , dosya download tarzı sitelere yakışabilecek türden..
YapSat.org ;
Yap-sat , hem inşaat sektöründe hemde webtasarım sektöründe kullanılan bir terim. Bu domain için tavsiyem ; site satış platformu kurabilirsiniz. Reklamı düzgün yapıldığı takdirde , rağbet göreceğinden şüphem yok.
>> Ve iki adet jenerik domain ;
- Denizalti.org (Denizcilik ile alakalı bir site olabilir)
- Islem.org (Online işlemler üzerine bir proje düşünülebilir)
Umarım verdiğim domainler birilerinin işine yarar
Tek istediğim bir
teşekkür..
Şimdiden iyi çalışmalar.
Kaynak (kişisel blogum) ;
BoÅta kaliteli , jenerik domainler ! (Projeleriyle beraber) | Kabataslak.net