redbaron adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yaş kaç dostum senin neyse dediğin gibi olsun ben bakalım yalnız bu işin okulunu okuyoruz yaklaşık 6-7 dil biliyoruz framework çatısı hakkında cevirilere bakıyoruz benle .net konusunda konuşurken biraz daha dikkatli ol istersen :

bizim hoca şöyle diyor "PENGUENLER PAYTAK PAYTAK YÜRÜMEYE DEVAM EDERKEN PENCELER UÇMAYA DEVAM EDİCEK" bu sözü "Sen microsoftu takip etmeye devam et" lafına itafen oldumu hadi kib başarılar
Hocan çok espritüelmiş... Bu arada yaşıt sayılırız.
Ben bu işin eğitimini hayat okulunda , okulumda ve çeşitli kurumlarda aldım. Seninle yollarımız farklı diyebiliriz. Ben sistem programlamaya ilgiliyim. Ancak görsel programlamayıda elimin tersiyle itmiş değilim. Senin .net olayın yüksek seviyeli. (Kimse yüksek seviyeliden çok iyi kaliteli anlamasın )
Yüksek seviyeyi öğrenmek kolaydır. Bu sayede yakın zamanda piyasada elini kolunu sallasan .netçilere çarpacaksın.
Şunu unutmaki derin C\C++ deneyimi olay biri C# yada VB.NET'i yada yada genel olarak .net'in mantığını çok rahat kavrayabilir. Bu kısa bir zaman diliminde de olur. Ancak gidipte yıllarını C#'a verip , sonradan ben C\C++'ı kısa sürede sökerim dersen bu olmaz. Daha çoook yıllarını vermen lazımdır.

Şunları araştırmanı istiyorum :
Microsoft, ürün geliştirme departmanlarındakileri yani şu microsoft teknolojilerinin yaratılmasında rol oynayan vatandaşları hangi kriterlere bakarak işe alıyor? Yani senin kullandığın teknolojiyi kimler yaratıyor?
Yazılım sektörünün merkezi abd'de platform bağımlı teknolojileri kullanan programcılar kaç para alıyor? C\C++ yada sistem programcıları ne kadar alıyor?

2-3 sene windows application programlamışsın. Sonra web programlamaya geçmişsin. Tabiki microsoft geçmişi yakmaya başladı. VB'nin uyumluluğu yok edildi. Windows API'leri gözden çıkarıldı. Kararsızlığa düşenler ne yaptılar?
Tabiki web programlamaya başladılar. Şu noktaya değiniyorum , microsoft
radikal kararlar aldığında her zaman bocalamaya mahkumsun. Her zaman microsoftu tercih etmişsin. Şu geçirdiğin seneleri tamamen C\C++ ile geçirseydin ve daha sonra ek olarak .net ile ilgilenmeye başlasaydın gerçek farkı görecektin.

6-7 dil biliyorsun.. Neyse bu konuda yorum yapmayacağım. Ama yüzeysel olarak bildiğin o 6-7 dil , C\C++'ı yutmuş bir adamın yanında , yani 2 dilin yanında afedersin ama koca bir sıfır kalır.

Yine tekrarlıyorum , bahsettiğim programcı gurubu ufak çalışmalarla senin .net dediğin teknoloji cok rahat sökecektir. Ancak .net tayfasının tersinir yönde bir yerlere gelmesi için önlerinde çok uzun yol vardır.

Asla yanlış anlama kendimi övmüyorum. Sadece fikirlerimi belirttim. Bence uzatmamıza gerek yok. Sen kendince haklısın ben kendimce..

Kolay Gelsin..