Ya link satışının yasaklanması ne demek?
Google reklamları koyduğun zaman banlanmıyorsun da başka sitenin reklam amaçlı text linkini koyunca mı banlanacaksın?
Bunu adabına uygun olarak 5-10 tane koyarsanız, sitenin bi rbloğunda donators, destekleyenler ya da reklam gibi bir blokta düzenli bir şekilde yayınlarsanız niye banlasın sizi.

Tabi illegal içerikli, spam yapan abuk sabuk sitelerin linkini koyduysanız oraya problem yaşarsınız. Özellikle spam yapan, *****, kumar, eczacılık (spam eczacılık) içerikli sitelerin linnkini koyarsanız elinizd epatlar.

Ama benim 2000 hitli Pr5 siteme link almışım 10 tane google ne karışır. Webmasterlar parayı nereden kazanacak? İşi usulüne uygun yaptıkça, sadece link satmak amaçlı kurulan siteler olmadığı sürece, içindeki içerikle alakası olmasa da kolay kolay banlanmazsınız.

Ne demek yani google pagerank algoritması kullanıyor diye ben siteme reklam almayacak mıyım? Bütün webmasterlar parayı ağaçtan mı topluyor? Sadece link satışı amaçlı ticari siteler kurmadıysanız, sitenizde 20-30 reklam amaçlı dış link olmadığı sürece problem yaşayacağınızı sanmıyorum.

Google a biri sizi şikayet etsin. Google un botu kafadan sizi banlamıyor. Banlasa bile mail atarsınız derdinizi anlatırsınız. Yeter ki sizin doğru düzgün içeriğiniz sürekli eklenen yeni materyaliniz olsun. Yeter ki sizin siteniz 3-5 sayfa ve bir sürü dış linkten oluşmasın.

Yoksa link satışının bir problemi olmaz. Linki nereden satacağız bir de? Reklam ajanslarına mı gideceğiz link satın almak için? Forumdan link satacağız elbette. Ama siz link satışını sadece Pr üzerine kurarsanız tüm gününüzü sitenize içerik eklemek ve geliştirmek yerine, backlink almak ve link satmak üzerine harcarsanız doğal olarak banlanırsınız.

Saygılar