Arkadaşlar ! Bir çok mesajı okudum bende kendi deneyimimi yazmak istedim.
6 yıldır aktif olarak bilgisayar kullanıcısıyım. Son 3 yıldır ise işim bilişim ve bilgisayar oldu günde en az 15-17 saat bilgisayar başındaydım sonra uykusuzluk, stress, ani sinirlenme, agresifleşme , belağrısı ve halsizlik gibi şeyler oluşmaya başladı. Bu durumu herkesten önce annem farkına vardı ve doktora gittim.
Doktor bu sorunların yanında erken yaşta kalp krizi geçiren veya kalp damar tıkanıklığı yaşayanların arttığını bunun sebebinde günümüzün en buyuk hastalığı sayılan hareketsizlik olduğunu günde en az 30 dk bisiklet sürmek ya da45 dk yürümek ya da 30 dk hafif koşu yapmam gerektiğini söyledi. Ayrca koşudan sonra 15-30 dk arası düzenli ve bilinçli bir şekilde egzersiz yapmamı söyledi. Aradan 8 ay geçti hergun bunları yapıyorum ve butun gunum harika geçiyor hiç bir rahatsızlığım kalmadı. İşin güzel tarafı hareketli olunca 5 saatlik uyku bile size yetiyor. Uykusuzluğun temel sebebi beslenme bozukluğu ve hareketsizlikmiş.
Herkese tavsiye ederim.
Unutmadan gece engeç 23 de yatmanız ve yatmadan en az 30dk önce bilgisayar ve televizyon başından kalkmanız gereklidir. Ayrıca 18 yaş üstü kişiler 7 saatten fazla uyumamalıdırlar. Sağlığınız için...
Gecenin 23'ünde bilgisayar ve tv karşısından kalkarsak ne yapıcaz