Arkadaşın önerilerini destekliyorum iyi öneride bulunmuş.. onada + rep verdim..
Kendi Önerilerim;
Sitenizi Dmoz'a ekleyebiliyorsanız ekleyin
Hostunuz Tr Lokasyon değilse tr lokasyona geçin.
Siteniz'e hit kazandırın
Güncelleyebilme şansınız varsa sitenizi (özgün-makale) ile güncelleyin.
İlk 3 ile aranızda baya bir uzun mesafe var özellikle ilk sıradaki siteyle sen 2007 adam 1999.. Bu yüzden ilk 3 olmasa bile sabredin derim..
2007'de hangi ayda açtığını bilseydim ona göre pr5 pr6 sitelerden şu kadar backlink sağla diyebilirdim onu bilmediğim için mümkün olduğunca çok güncel kaliteli özellikle sitenizle aynı içerikli sitelerden link almalısınız.
Üstte arkadaş yazmış;
Bunu mutlaka uygulayın..
Şimdilik bunlar geldi aklıma umarım kısa zamanda ilk sayfada hakettiğiniz yeri alırsınız..
İyi çalışmalar
Çok güzel detaylandırılmış, teşekkürler SABQCES.
RTG sorduğun sorulara cevap vereyim hemen: validator 'un yeşil olmasına dikkat et ve yeşil olduğunda anasayfadan linkini ver, çok güzel olacak.
---
sayfa isimlendirmelerine geldiğinde lütfen çok dikkatli ol. Örneğimiz buzdolabı ve bununla ilgili (kişisel tecrübem) detaylandırıyorum:
- buzdolabi.html ( buzdolabı hakkında bilgiler)
- teknik.html ( buzdolabi.html 'den teknik.html 'e link verirsen bozdolabı tekniği anlamına geliyor ve farklı arama sonuçlarında örnek: futbol tekniği deildiğinde teknikten çıkma şansın var, sayfa uzantısını kısa yazmış olursun ve google buna saygı duyar değer verir.)
- resim.html (buzdolabi.html 'den resim.html 'e link verdiğinde url buzdolabi resimleri hakkında oluyor ve kıssa olduğu için farklı aramalarda 'da sitenin arama sonuçlarında çıkmasına yarıyor. Nekadar kısa olursa okadar çok şansımız var...
- Dmoz gerçekten çok önemli, dmoz 'a girdiğin vakit google, msn ve yahoo 'da torpil görüyorsun, devlet dairelerinde tanıdığının olmasına benziyor.
- Validator konusunda google kendi sitesinde dikkat etmemiş olsada w3 kriterlerinden geçerek kurulmuştur google, demekki neymiş google bile bu kriterlere zamanında uymuştur şuan sitesinde kodlama hatası göstersede google büyüklerine saygı duyar. Validator tıpkı dil bilgisine benzer türkçemizi nekadar güzel kullanırsak hocalarımız okadar çok sevmezmi bizi? Google 'da kodlamalarını nekadar güzel yazarsan okadar çok sever seni.
- W3 'ü sadece validator olarak görmeyelim, internetin 0 noktası, başlangıcı diyebiliriz World Wide Web Consortium
- Anasayfamda bir adet flash ve 7 alt url linki bulunuyor, meta tag 'larım çok kısa description kısa, meta keyword 'ler kısa. Sitemi ilk kurduğumda www.tagacloud.com isimli websitesinde pr7 link almıştım ücretsiz, 1 ay sonra google 'da 1.sıradaydım şuan o site bakımda ben hala 1.sıradayım.
- Sitenin domain süresini uzat, uzun ömürlü siteler google 'da uzun ömürlü arama sonucu demektir, 1.sırada olan sitem 5 yıllık domain.
Bol soru bol cevap, iyi günler