Pekala ben bu ödeyceğim vergilerden giderimi çıkarıyor muyum? SÖzgelimi kira giderimi?

Ya şahıs şirketi, küçük şirketler, tohum gibidir. Desteklenmeli, hatta gerekirse hiç vergi alınmamalıdır.
Büyüsün gelişsin, o zaman al vergini.

Ben biraz para biriktirip Dubai'ye ya da başka bir vergi cenneti ülkeye (bkz: Lüksemburg) gitmeyi düşünürüm o zaman,
vergiler böyle ağırsa. Burada harcayacağım kira+vergi+vs den daha azını orada kiraya harcarım, en azından gelişen bir ekonominin
içinde yer alırım. Nasıl olsa her rolü tek başıma üstlenebiliyorum ve internet sayesinde dünyanın her yerinden iş alabilirim.

Burada demek ki 2 ay iş yapmasan çok feci ayağın kayar. Böyle ekonomi gelişmez. Küçük firmalar korunmalı.
Adam olana kadar vergiyle başlayan çeşitli devlet teşfikleri almalılar.

Yoksa bu ülkedeki yetenekli üniversite mezunları ya büyük firmaların 3 5 kuruşa paralı köleleri olmaya devam eder (= mutsuzluk, işini sevememe), ya Avrupa'da 5-6 bin euro'dan başlayan maaşlar için oraya uçar (bana birkaç teklif var, işimi kuramazsam uçacam zaten) ya da dışarıda firmalarını kurarlar. Memlekete kala kala zeytin şeker fabrikaları kalır.