bu durumun aynısını bende yaşadım, daha sonraları kullanmaya başladım.
bu kesinlikle ban için geçerli değildir, sadece sandbox için geçerli olduğunu düşünüyorum. Eğer ban yerseniz tüm ülkelerin google aramalarından banlanırsınız.
9 ay önce siteyi açtığımda ilk başlarda türkçe sitelerden backlink aldım. sonraları yabancı sitelerden backlink almak için bir yol bulunca tamamen yabancı sitelere yönelmedim ama aldığım linklerin 4'te 3'ü yabancıydı. ilk olarak ingilizce googleda istediğim kelimede ilk sıraya yerleştim. Türkçe googleda ilk 5 sayfada bile yoktum. daha sonra türkçe aramalardada ilk sayfaya kadar yükseldim. Bu arada ingilizce aramalarda birden ortadan kayboldum. sandbox yediğimi anladım, fakat türkçe aramalarda kesinlikle sandbox'un eseri yoktu ve site yükselmeye devam etti. biraz önce konuyu okuyunca aklıma geldi ingilizce aramaya baktım sitem sandboxtan çıkmıştı. hala aynı şekilde link alıyorum ( yarısı türkçe, yarısı ingilizce sitelerden) ve türkçe aramalarda hiç sandbox tehlikesi yaşamadım. bu arada site özgün falan değil, c/p denilebilecek bir içeriğe sahip.