Paylaşım oranında local de yani tr içinde ttnet in network cihazlarını baz alarak konuşursak bir sınırlama yok.. Ama TTNET in yurt dışı çıkışı 150gbps değilmiydi ?

2.5 Milyon ADSL abonesi varsa çarp bakalım..

2500000 x 1 Mbps (hepsi bir mbps olsun) 2444 gbps gibi birşey çıkar..

Tüm dünya paylaşımdır arkadaşlar tüm dc ler paylaşımlıdır önemli olan paylaşımın suyunu çıkartmamak ve taahhüt edilen değerlerde hizmet verebilmektir.
Yani sen adama biri bir başkasına 100 mbps hat verip bunu sonuna kadar kullanabilirsin derse.. Ve sende kullanırsan bir sorun yoktur..

100 ayrı kişiye 100 Mbps hat verince emin olun 100 sunucu asla 10Gbps hat kullanmaz.. Hatta bırakın 10 nu %50 den daha az bir kullanım oranı olur örneklersek FDC adamlar unmetered satıyor bilmem kaç tane sunucum var diyor hesaba dökün hat 100gbps küsür hatları var ve hesaba dökünce hat yetmiyor.. Ama kullanım bakımından hattın yetmezliği ve buna bağlı sorunlar yok adamlarda..

E şimdi adam 100 mbps unmetered verdi 100 kişiye ve boştaki toplam verilen toplamın %50 si kadar bu adam ne diye 10gbps hat alsın? İhtiyaç duydukça alır..

Paylaşımın suyunu çıkartmak Türk Telekom un yaptıgı gibidir. Suyu çıkmadıkça sorun yok.. Tüm sunucular biden abuda kalkıp %100 network kullanımı yapmaz kesinlikle.. Biz paylaşımlı dedicated veriyoruz kendimize bir psikolojik limit yaptık boş hattın kullanılan hattan her zaman %30 kadar fazladan olması gerek bu pay sayesinde 1 kere hat yetmezliği gibi bir sorun yaşamadık

Paylaşımsız dedicated de veriyoruz kesinlikle paylaşımsız olan sunucuların networkunu biz yönetmiyoruz dc yönetiyor biz ondan bir suncuya 10mbps bağlantı istiyoruz ve eğer 10mbps kullanamıyorsa sunucu bu dc nin sorunu oluyor.. Ama bugüne kadar bu tür tartışmaların hepsinde canlı canlı MRTG grafiklerini bastım foruma 1 tane müşterim diyemez ki ben aldığım hattı kullanamadım.. Derse herkes döver onu

Konu hatlardan açılmışken.. NX hakkında bir Link verilmiş 2006 senesine ait o linke bakmıştım gece.. NX in verdiği hattı çok abartılı yüksek ve fiyatı ucuz bulmuşlar bakın şimdi TR de birçok yer 1TB gibi Türkiye için büyük sayılacak trafik miktarlarını 150-250 ytl aralığında sağlayabiliyor.. Ve pazarda Nixcon gibi yüksek trafiyi ucuza sunabilecek yer sayısı fazlalaşıyor yani NX de gariplik yok diğerleri 1 sene geriden geliyor sadece..