Birde tellcom konusu açılmışken o konudada bilgilendireyim herkesi,
verdikleri 100mbit 32:1 oranında PAYLAŞIMLIDIR.
Dahada açıklayıcı olmam gerekirse 100mbiti 32 ile paylaştırıyorlar max kullanım ortamında 3.1~mbite denk geliyor.
Buradan ne cıkarıyoruz ?
Hiç bir firma aman türk halkı çok iyi internet kullansın türk halkı kalkınsın hizmette sınır yoktur laflarınıancak göz boyamak için söler. Karşınızdaki firma turkcell bile olsa önce o para kazanıcakki size hizmet versin.
Bugun türk telekomun gelirinin %80inden fazlası sabit telefonlardan aldığı ücretlerden elde ediyor ADSL yada v.b bir teknolojiye neden gereğinden fazla yatırım yapsın ?
rekabet ortamının oluşması lazım birşeylerin ilerliyebilmesi için başta dediğim gibi hiç bir firma aman müşterimiz çok kaliteli hizmet alsın aman o olsun bu olsun diye yatırım yapmaz. Yapılıcak olan yatırım bizim şuandakilerden daha iyi olmamız ve müşterinin farkı görüp bizi şeçsin diye yapılıcak hamledir.
Bu gün ülkemizde hangi datacentera baktınızda ciddi bir teknoloji gördünüz?
kabinleremi teknoloji diyorsunuz ? satış stretajisinden başka birşey değil. O kabinleri soğutamıyorlar bile. hatta 2 kere güç kaynağı yaktık. Son 6 ay içinde.
kartla geçiş yapılan kapılar mı ?
evet kartlı geçiş sistemi bir nevi teknoloji olabilir güvenlik acısından fakat bu sistemi gördüğüm iki datacenterdada kartla acılan kapı insan gecebilecek büyüklükte CAM var.
efendim neymiş saldırı engelleme cihazı.. o cihaz sizin için değil bilakis size saldırı olduğunda boşa giden mbitleri kurtarmak için sizin serverı nullout eder. Madem hizmette sınır yok v.s diyorsuz toplam hat kapasitenin en yoğun olduğu dönemlerinde, bırak 500mbit boşluk saldırı gelsin gene network sallanmaz, makina acık kalır.İşte böyle bir firma derseki önce hizmet inanıcaksınız

ama her ay extradan 500mbit gideri ödemek niye işine gelsin ?
Türkiyede Datacenterların ne zaman bir halta benziyeceğini söliyim,
Bir firma çıkıcak SADECE veri merkezi olmak için ( ofis katından bahsetmiyorum ) müstakil bir arsada müstakil bir binada göze hitap eden teknoloji ile doldurulmuş şekilde hizmete geçicek.
Müşteriler uyanıcak orayı tercih etmeye başlayacak data patronları bunun farkına varınca yatırımlarını yapıcaklar.
Buyrun size en basitinden teknoloji adına bir iki resim,
Görmüş olduğunuz tüplerde ki gaz ortamki oksijeni bir şekilde örtbas ederek yangını inanılmaz hızlı bir şekilde ve hiç bir elektronik alete zarar vermeden söndürüyor.
Buna pek teknoloji diyemem ama bizim almanyadaki vdcden bir kare yerden soğutma sistemi. Tanıştığım insanların inanışı oda sıcaklığını 17 dereceye sabitliyerek donanımların amortisman sürelerini uzatıyorlar. netdirekt hala p3 733 satıyor buda bu teorinin en güzel ispatı.
Tabiki bizim türkiyedeki co-location alan firmaların umrundamı bizim donanımımız elbette değil. güç kaynağınız mı yandı yaz 25 lira faturaya tak ikinci el devam etsin.
ve siz değerli hosting işi ile ilgilenen arkadaşlarım. Hepinizin kafasında ilerde bir gün datacenter açayım fikri var bu güzel ama benim size tavsiyem. Sabit geliriniz varsa bırakın devam etsin kafanız rahat eder. Hosting işine benzemiyor data işi rezil olanları görüyoruz forumda.
konuyu dağıttım ama baya bi dolmuşum yazdıkca yazdım