sct adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne güzel. Kazanca çevirebiliyorsan, masrafı çıkarıp kar etmeye başladıysan ne mutlu. Ha isterse Alexa ilk 3'te olsun, bana soracak olursan farklı uzantılarla uğraşma derim. Mantıklı bir yatırım gibi gelmedi bana.
Saygılar.
Önemli olan benim bundan kazanç sağlayıp sağlamam yada sağlam proje olup olmaması değildir, belki ego'mu tatmin ediyorum burada sende biliyorsunki önemli olan günde milyonlarca ziyaretçisi olan çok büyük bir proje ile hayata geçen bir siteyi bir webmasterın yaptığı müdahale google aramasında ve google sayfa değerinde geçiyor olması

Yine söylüyorum bunlara inanmak zorunda değilsiniz, siz her sabah kalkıp özgün içeriğinizi hazırlamaya devam edebilirsiniz (özgün içerikli siteler tabiki en kaliteli sitelerdir, kastım pagerank kazanmak için özgün içerik hazırlanması) ( ben o saatlerde uyuyor olacağım)

Ayrıca yahoo nun yada live ın adamı falan değilim, ve insanlar internetin çöplüğe dönmesinde baş rolü oynayan google ı neden bu kadar savunur anlamıyorum, burada google den direk ekmek yiyen kişilerden biri benim ( pagerank, link borsası vs). Benim google sayesinde para kazanıyor olmam onun internette yarattığı kirliliğe göz yummamı gerektirmez.

Aslında bugün dünyanın en çok kullanılan arama motoru yahoo olsa ona kaşrıda aynı muhalefeti gösterirdim herhalde, çünkü pagerank denen bir canavar olduğu gibi yahoo rank denen bir değerde vardır, ve yahoo en çok kullanılan arama motoru olsaydı yahoo rank ta bir canava dönüşürdü kısa sürede.

Yani internetin en çok ziyaret edilen sayfaları ticari kuruluşların elinde olduğu sürece bu kuruluşlar kendi çıkarları için, uygulamaları ile internetin kirlenmesine göz yumacak ve internetin çöplüğe dönmesi devam edecektir.

Aslında bence bunun tek çözümü, yapılabilcek en akıllı arama motoru Açık Kaynak'ın yaratacağı bir arama motorudur. intenetin en çok ziyaret edilen sayfaları olan arama motorları ancak hiç bir ticari kar gözetmeyen açık kaynak (open source)nin elinde en akıllı hale gelecek ve internet kullanıcılarına çok büyük zaman ve enerji tasarrufu sağlayacak, gerçekten hak eden site sahiplerinin iyi yerlere gelmesini garanti edecektir.

vs.vs.vs. nerden nere geldi konu

bu son artık, isteyen inansın isteyen inanmasın. ben kendimi google dan daha zeki görüyorum, ben google dan zeki isem google benden aptaldır. siz farklı görüyorsanız bilemem