Hayır iddia ettiğiniz şeyin en ufak bir gerçekçiliği yoktur, insanlar boşuna kafa patlatıyor diyorsunuz, binlerce mühendis, yüzlerce tam zamanlı çalışan uzman, on binlerce webmaster.
Türkçe kelimelerde rekabet zaten yok, çöplük olsa, çöplükler en tepede yer alsa ne olur ? En hakiki Türkçe kelimelerde bile rekabetin, genel rekabetin yanından bile geçemeyeceğini düşünüyorum.
Ayrıca sağlam bir PR 8'iniz varsa, 10 tane de PR 7'niz varsa, ki benim gördüğüm kadarıyla kesinlikle 10'dan fazla PR 7 sayfanız oluyor PR 8 ana sayfa ile, yine 40/50 tane de PR 6 alt sayfanız varsa hayal edemeyeceğiniz paraları kazanıyorsunuz zaten. Bu kadar basit mi, alalım PR 9 üç link, bu kazançlar geliversin.
Tahmini PR 8 link satışı gelirleri:
Ana sayfa x 10'ar link = $ 3500
Alt sayfalar PR 7 (alt sayfa PR 7'ler tahmini $70) = 70 x 10 alt sayfa x 10'ar link = $ 7000
Alt sayfalar PR 6 (tahmini $30) = 30 x 50 x 10 = $ 15000
Gördüğünüz gibi tam kapasite ile link satışı yaparsanız $ 30 bin gibi bir kazancınız var. Ki kıytırık bir siteniz yoksa, yani böyle basitlemelerden değil de, yıllarca emek ederek PR 8 olduysanız tam kapasite ile link satışı yapabilmeniz mümkün.
Tam kapasite olmasın, yarım kapasite olsun, biraz da ucuza verin, uzun vadeli anlaşmalar yapın eder 15/20 bin YTL. Bugün Adsense vs. ayda bu parayı kazanmanın zorluğu ortadadır, herkes bilir. 3 senelik kaşar

bir kullanıcı olarak ben çok iyi biliyorum.
Söylediğiniz şeyin bir gerçekçiliği varsa, $ 10 bin harcayarak, 3 PR 9'dan, 3'er ay link alalım. Ya da daha fazla para ile pagerank tablosunda ne yazıyorsa. Google da aptal bir makine olsun, alt sayfalara dağıtsın PR 7, PR 6'ları. Ana sayfa da 8 olsun. Sonra bir ayda çıkarılacak olsun bu para, size mantıklı geliyor mu ?
Tekrar edeyim, hiçbir şekilde link satmıyorum daha kalıcı, daha mantıklı kazançlar ve uzun vadeli çözümler peşindeyim. Ayrıca prensip meselesi görüyorum link satışını.
Saygılar.