Böyle bir konu açılmış olması ve onlarca sayfa mesaj yazılmış olması çok saçma.
Son güncellemeden sonra
5 tane PR 7 sitem var. Daha önce forumda söylemek istemediğim, bir de PR 8 var, visitor messaging de bahsetmiştim.
Direkt veya 2 ayda PR 7 olmadı bunlardan hiçbiri. PR 8 olan siteyi,
PR 6 iken $3bin ile aldım, bir webmaster hizmeti. 3 senede PR 8'e geldi. Hala hizmetten ibaret, ne orijinalliğini bozdum ne de çok fazla geliştirdim. Verdiğim parayı katladı da katladı, şu anda bile gelir kalemi olarak önemli bir yerde. Kesinlikle PR 9 link almadım. Ki binlerce dolar buna ödemek sisteme boyun eğmek ve arama sonuçlarında fayda alamamaktı bana göre. Üstelik
PR 7'ye bir senede ulaştığı vakit, aldığım PR 8 link ters tepti ve 6 ay PR 6'da kaldı 2 güncelleme boyunca.
Google'ı fazla küçümsüyorsunuz. Bugün hiçbir yüksek PR'li sitemden link satmıyorum, proje bazlı çalışıyorum ve bu siteleri bir dükkan gibi düşünüyorum haliyle. Yanlız da çalışmıyorum,
editorial sistemler ve tam zamanlı maaş ile çalışan çalışanlar ile
100 kadar kişi bu oluşumlara emek veriyor.
Ayrıca benim veya bir başka hakkıyla alınan PR 7 ile, bir PR 8 ile PR 7 olabilmiş bir site yarışamaz bana göre. Google mühendisleri piyasada yıllardır dolanan PageRank formülünün üzerine on binlerce saat harcadı ve hiçbir şey burada konuşulanlar kadar basit değil.
Herkesin işi rast gelsin ne diyeyim ?
Edit: "digiklan" güzel bir açılım getirmiş mevzuya. Yine de tartışılabilir noktalar var bana göre yazısında. Bu da yöntem farklılığı ve her yiğidin farklı yoğurt yeme durumundan peydahlanıyor olabilir...