digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşın nasıl PR7 olduğunu belki bir çok arkadaş merak ediyordur.
Kendi söylemiş ama ben açıklayayım.
Türklerin hiç katılmadığı ya da çok nadiren katıldığı software gruplara girmiş.
Flex Flash içerikli bir site ile yabancı bir blog kardeşliği bulmuş kendine.
Genelde bu tarz blog kardeşliklerinde kendini yazılıma adamış, kafayı yazılımla sıyıdrığı için pagerank falana takmayan makaleci insanlar bulunur.
Bu adamlar yüksek pagerankli software şirketlerinin çalışanları olduğu için çalışma sempozyum organizasyon gibi etkinlikler nedeniyle bu yüksek softwareli sitelerden direk link alırlar.
Yani bu yazılımcı arkadaşlar mesela machintosh un pr 10 sayfasından link alır, bir sürü pr9 sayfasından link alır aa bir bakmışsınız Pr8 olmuş. Şimdi bu adamın kendisi gibi eş dost üniversite iş arkadaşı tayfasının da kişisel blogları vardır hepsi birbirine link atar (pagerank için değil arkadaşlık için) bir bakmışsınız PR değeri 7 ve üzerinde anasayfası PR7-6-5 alt sayfaları olan siteler ortaya çıkmış.
Bizim arkadaşımız da ben niye boş yere içerik ekleyeyim PageRank bir matematik formülüdür alayım 1-2 tane link kurtulayım demiş.
Ben azıcın uğraşma ile en az 10 tane PR7 belki 50 tane Pr6 100 taneden fazla pr5 bedava do follow link ekleyebileceğim sayfa buldum. Arkadaşımız PR7 backlinklerle yetinmemiş bir de bu site sahiplerine ulaşmış ve sayfasına bir şekilde Pr8 ana sayfadan link attırmış.
1 X PR8 7-8 PR7 link sizi zaten Pr7 yapar.
Şimdi burada önemli olan Pr8 Pr7 link almak değil artık. Pagerank kopya içerikle mücadele edenlerin silahıdır. Aynı title, aynı text gördü mü google pageranki yüksek olanı yukarı taşır. Ancak artık bir özellik daha eklediler indexlenme süresi de çok etkili. Bu da özgün içeriğin şansını arttırıyor. Yani sizin sitenizde orjinal içerik varsa sizden çalan Pageranki yüksek bir sitenin üzerinde yer alabiliyorsunuz.
Bir Webmaster için başarı yüksek pagerank değerine sahip olmak değildir. Yüksek hit sayısına sahip olmak da değildir. Hedef kitleden gelen yüksek hit sayısına sahip olmaktır.
Bir gazete çıkardığınızda bu gazete 17-47 yaş arası üniversite öğrencisi ve mezunlarına hitap edecek derseniz radikal olursunuz, 17-47 yaş arası ilkokul mezunlarından üniversite mezunlarına kadar herkese hitap edecek derseniz Posta olursunuz.
Ama hanginiz bir web sitesi yaptığında kendine bir hedef kitle belirliyor.
Bu webmasterların iletişim fakültesi değil bilgisayar kökenli olmasından kaynaklanıyor.
Web sitesi bir iletişim aracıdır ve bir hedef kitlesi bir konsepti olmak zorundadır. Hedef kitlesini adsense arama yoğunluğuna göre belirleyen uyanıkları ülkesiyiz.
Ben bir Machintosh Final Cut videolu dersler sitesi kurarım, Machintosh PR9 sayfasından da Türkçe destek sitesi diye link alırım olurum Pr8. Ya sonra. Günlük tekil sayım 15 i geçmez. Türkiye'de Final Cut ile kaç kişi ilgileniyor ki? Hedef kitlem Türkiye genelinde 1000 kişi. Günlük tekil 10 kişi.
Önemli olan bakkal zihniyeti ile, 15 yaşındaki nuke öğrenmiş delikanlı zihniyeti ile sevgi aşk chat arkadaş sohbet kelimelerinden vazgeçip mynet kıvamında konsepti olan portallar, makale siteleri, insanlığa faydalı ve hakkı ile gelir getiren siteler yapabilmek.
Burada bununle ilgili makaleler görmeyi google botu nasıl yenerim makalelerine tercih ederdim doğrusu.

İşte en güzeli buydu