Benim web2.0 ile ilgili bir düşmanlığım olduğunu nerden çıkardın? Ben bu abartıyı anlamaya çalışıyorum ve bunun içinde soruyorum.Ben bu durumu çoğunlukla bu sektör içerisinde olan kişilerin "fildişi kulesini koruma içgüdüsü" olarak görüyorum şahsen. HTML'den daha dinamik, etkileşimli bir sürece doğru ilerlemesini web2.0 olarak adlandırıyorsanız buna zaten bir şey denemez. Ama burdan başlayıpta herşeyin bir web2.0'ını çıkarttığınızda iş ilk cümlemdeki hale dönüyor bana göre.Ne yani şimdi benim adımda iki tane "o" harfi yan yana varsa şimdi ben insan 2.0'mıyım?
nasıl business 2.0, marketing 2.0 gibi temeller oluşmaya başladıysa insan 2.0'da olabilir bence..
Web 2.0 sadece domainde iki tane "oo" olacak diye birşey değil, iki "oo" ile web 2.0 olsaydı heryer web2.0 olurdu. Eğer içeri kullanıcı oluşturuyorsa, kullanıcı ile bir etkileşim sağlanıyorsa, web2.0'a göre teknolojileri, grafikler kullanılıyorsa 2.0 projen var demektdir. Hazır bu kadar şey yapmışken neden iki "oo" lu bir domainim olmasında takımı tamamlamayalım?
Gene bence web2.0 domain kavramı sadece aynı harfin tekrar etmesinden ibaret değil, bir kaç tane gördüğüm site vardı web2.0 domain buluyordu sana otomatik olarak üretiyordu öyle hepsinde de aynı harften yoktu içinde..
"oo" kavramı ya da diğer harflerin bir arada olduğu zaman web2.0 denmesi sanırım şu anda büyük teknoloji şirketlerinin isimlerinden kaynaklanıyor olabilir.
Facebook, Yahoo, Google, Microsoft, Digg, Twitter ...