merhabalar;
Sef url yöntemi olarak örnek olaması açısından veriyorum;
htttp:wwww.adres.com/1234-borek_tarifi/borek_nasil_yapilir.html şeklinde bir yöntem kullanıyorum. Siteye dair istatistiklerime baktığımda googledan "börek nasıl yapılır" tarzındaki aramalardan daha çok ziyaretci çektiğimi görüyorum. Yaptığım test aramları da bunu doğruluyor. Google da "börek nasıl yapılır" şeklinde aradığımda atıyorum 10. sıradaysam, "börek tarifi" aramam da ise çok daha gerilerdeyim. Şöyle bir empati kurduğumda, hangimiz bir kelime ararken zorunlu olmadıkça nasıl yapılır tarzında arama yaparız ki; tarifi yazarız, yemeğin kendisini yazarız. nasıl yapılır tarzındaki bir arama saysının ben tarifi şeklindeki bir arama sayısından kat kat düşük olduğunu düşünmekteyim.
Şimdi diyeceksiniz ki, yer değiştir. htttp:wwww.adres.com/1234-borek_tarifi/borek_nasil_yapilir.html olsun sana ;htttp:wwww.adres.com/1234-borek_nasil_yapilir/borek_tarifi.html
Acaba tarif kelimesinde arka sıralarda olmam, tarif kelimesinin nasıl yapılır sayfalarının klasörü konumunda olmasından mı kaynaklı, yoksa başında 1234- gibi bana lazım olan kriter numarasının olmasından mıdır?
Kriter numarasını sona almanın bir faydası olabilir mi, htttp:wwww.adres.com/borek_tarifi/borek_nasil_yapilir-1234.html gibi
Buna dair çözümleriniz ve önerilerinizi bekliyorum. Belki de yöntemim yanlış bilemiyorum. Teşekkürler şimdiden
Not : htttp:wwww. kullanmamın nedeni link tam görünsün diyedir