digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşım dediğini bir kaç site üzerinden tümevarıma ulaşarak söylemişsin.
Ancak esas önemli olan toolbardaki PR değeri değil.
Önemli olan arama sonuçlarındaki pozisyon.
Google arama sonuçlarını yeniden şekillendiriyor, üstelik bunu artık PR değeri vermeden gerçekleştiriyor. Yani PR3 site günlük 30 bin tekil alabiliyor mesela.
Yani PR değerlerinden önemlisi arama sonuçlarındaki sıralamalar değişiyor.
Senin söylediğin mümkün değil, yani arama sonuçlarında sitelerin yarısını hareket ettir diğer yarısı aynı kalsın die bir şey olamaz zaten.
Orada yazan değeri referans alan arkadaşları de pek anlamıyorum.
Benim PR4 sitem var DMOZ listeli günlük hiti 450.
PR3 sitem var DMoz listeli günlük hiti 600
Pr2 sitem var günlük hiti 2000.
demek ki önemli olan toolbarın ne gösterdiği değil aslında. biz pagerank diye niye kasıyoruz?
Daha çok hit ve ziyaretçi almak için. Son zamanlarda goolgle algoritmasındaki değişiklikler ile yüksek pr yüksek hit demek değil artık. Önemli olan hangi anahtar kelimeler, hangi içerik ile yarışıyorsun. PR bir çok arkadaş için çok önemli çünkü %99 kopya içeriğe sahip bir sitenin yükselmesi için çok yüksek pr lazım. Ama google ın son pr algoritma rötuşları ile kopya siteleirn yükselmesi epeyce zorlaştı.
Artık unique PR3 siteleri kopya içerikli Pr5 lerin üzerinde görüyorum.
Sonuçta o google toolbarda yaza bir iki puan için birbirimizi kırmayalım. Önemli olan sitende ne var.
Benim Türk Webmaster aleminden anladığım şudur. Söyleyecek sözü olmayan herkesin bir web sitesi var.
Bir makale yazmak için, bir haber yazmak için, bir yorum yazmak için bir dünya görüşü lazım.
Bir web sitesi yapmak için ise CTRL-C + CTRL-V yeterli.
saygılar
Yerinde tespitler...

Google 2008 Algoritmasını duyurduğunda şu noktaya özellikle dikkat çekildi uzmanlar tarafından, artık arama sonuçlarında PR değeri yüksek site değil; arama kelimesi için ilk indexlenen, güncellenen, özgün olan 1. sıraya yerleşecek. digg gibi bookmark sitelerinin pr değerleri oldukça yüksek, eğer pr değerine göre bir sıralama söz konusu olsa bookmark sitelerinin hepsinin tüm aramalarda ilk sırada olması gerekirdi.

Link giriş-çıkışlarına dikkat, alt sayfalarınızı linklemeye dikkat... İçeriğin güncelliği ve özgünlüğüne dikkat... Sanırım 1 güncelleme de olmasa bile 2 güncelleme sonra istediğiniz noktada olacaksınızdır...

Burada dikkat çekmek gereken backlink kasılan sitelerin durumu. Sağlam backlink kasıp da yüksek pr değeri alan var mı? Varsa ne kadar link kastığını, v.b verebilirse arkadaşlar algoritmayı anlamamıza daha iyi bir şekilde yardımcı olacaktır...