Anlamadığım birşey var dönem ödevi aldım diyorsun dönem ödevini ne olduğu bilmediğin Flash'dan mı alıyorsun ? Yoksa flash ögreniyorsun da hocalarınız size ögretmediği yerlerden mi ödev veriyor anlamış değilim. Bir konuyu araştırmadan hazıra konmaya o kadar alışmışsınız ki bir konuyu araştırmadan hemen konu açıp ben bunu yapmıyorum diyorsunuz nasıl yapacağım bu konu o kadar basit bir konu ki hemde google da ufak bir arama yapsan bulabileğin bir ders ama bunu yapma zahmetine bile girmiyorsun maalesef. Eğer bir insanda flashı gerçekden ögrenme isteği varsa bu basettiğin konuyu ne yapar ne eder bulurdu hazıra konmaz neyse ben genede bildiğim bir dersi ekleyeceğim.
Basit bir şekilde Flash 'da nasıl fotoğraf galerisi oluşturacağımıza hep beraber bir göz atalım.
1. adım :
400 px * 250 px bir sayfa açın, sonra alttaki Properties bölümünden başlığını Slide Show Tutorial koyun ve Frame Rate 12 fps olsun. Rengini de şimdilik beyaz yapın.

2. adım :
Layer ınızın ismini photos yapın ve fotoğraflarınızı bu layer a yükleyin.

3. adım :
Yeni bir layer oluşturun ve ismine de action koyun.
4. adım :
Oluşturduğunuz action layer ında ilk frame (sahne) seçin ve F9 basarak açılan kod bölümüne aşağıdaki stop(); kodunu yazın.

5. adım :
Şimdi geri ve ileri butonlarını oluşturalım.
6. adım :
Window > Common libraries > Buttons sekmesini seçin.

7. adım :
Aşağıdaki gibi geri ve ileri butonlarını ekleyin.

8. adım :
Geri butonunu seçip F9 basarak aşağıdaki kodu yazın.
on (release) {
if (this._currentframe == 1){
gotoAndStop(this._totalframes);
}
else{
prevFrame();
}
}
İleri butonunu seçip F9 basarak aşağıdaki kodu yazın.
on (release) {
if (this._currentframe == this._totalframes){
gotoAndStop(1);
}
else{
nextFrame();
}
}
9. adım :
Fotoğraf galeriniz artık kullanıma hazır demektir.