Alıntı
Doctus sitesinde bir arkadaş konuyu paylaşmış.Bende güncel fiyatlarıyla buraya taşıyayım istedim..
1 Leva => 1 YTL
2004 fiyat ve hızları:
Цена - Int / BG (kbps)
15лв - 33 / 256 kbps
23лв - 80 / 480 kbps
36лв - 112 / 928 kbps
55лв - 144 / 1892 kbps
2006 fiyat ve hızları:
Цена - Int / BG (kbps)
15лв - 640 / 4800 kbps
23лв - 960 / 7200 kbps
30лв - 1560 / 10800 kbps
36лв - 1800 / 14000 kbps
42лв - 2320 / 16400 kbps
55лв - 3000 / 20000 kbps
BgMreja
Alıntı
Ben Bulgaristan`da okuyorum ve bu haberde geçen şirket ADSL hizmeti vermiyor. Bulgaristan`da bir tek ADSL şirketi var oda ana telekom şirketi BTC oradaki ADSL fiyatları bizimle bire bir aynı! Bu firmalar kendi internet ağını kurmuş ISDN benzer bir internet hizmeti vermekte.Hızları çok yavaş olup gündüz 50kb çektiniz dosyayı akşam 200 kb ile çekebiliyorsunuz.Yani pek sağlıklı değil.
Alıntı
O sitede verilen fiyatlarla o hızda internet veriliyor.Ancak bunun adı ADSL değil, ve verilen o hızlar senin gözüne çok gözükmesin çok yavaşlar aslında.
Alıntı
Bulgaristan'da okuyorum. 3. yılımı bitirdim. İlk gittiğim yıl sınırsız 24 Kbps hız için yaklaşık 20 leva ödemem gerekiyordu. Benim oraya gitmemden mi kaynaklandı bilmiyorum hız sürekli artmaya başladı. Şu an yaz tatilim için Türkiye'ye geldim ve 1 Mbps bağlantı için yaklaşık 25 YTL ödüyorum. Aradan geçen zaman içerisinde neredeyse her altı yada birde hızı ikiye katladılar. Kesinti gibi bir sorunum yok. Üstelik upload yapmam indirme hızıma etki etmiyor. Gece saat 01:00 den sabah saat 11:00 kadar periyodik olarak artıp azaln bir internetim var. Şöyle ki saat 05:00 ile 06:00 arasında hızım 3 Mbps oluyor. Şu an Türkiye'deyim ağabeyimin ortaklaşa kullanmış olduğu bağlantıyı kullanıyorum ve çok yavaş geliyor. Neredeyse benim kadar para ödüyor ancak benden 14 kat daha yavaş bir internet hızına sahip. Bu işi aklım almıyor. Ne zaman TT bizi memnun edecek ve diğer ülke vatandaşlarının yanında gurur duymamızı sağlayan bir hizmet verecek.
Alıntı
24 Kbps mi? yoksa 24 Mbps mi?
yanlış mı anladım acaba...
Alıntı
24 Kbps sınırsız bağlantı. Doğru anlamışsınız. 3 yıl önce bu hızdan geldikleri durum ortada. Şirketin çalışma mantığı da farklı. Sadece benim yaşadığım kentte faaliyet gösteren bir şirket. Şehir nüfusu yaklaşık 150.000 civarı. Orada genelde şehir bazlı çalışan firmalar mevcut ve bu şirketler önceden tekel olarak bilinen firma ile çok iyi bir şekilde rekabet ediyorlar. Hatta bahsettiğim firma neredeyse tekel konumuna geldi. Tüm şehiri büyük bir *** ağı ile bağlıyorlar. Sadece ethernet kartına ihtiyacınız var.
Alıntı
diğer bir neden de Türk Telekom'un yatırım maliyetlerinin yüksek oluşu. Özellşemeden önce Türk Telekom önümüzdeki 20 yılda herhangi bir ticari karlılığa erişmeyecek yerlere bile yatırımlar yapmıştır. O zaman için önemli olan devletin ancak hizmet götürdükçe varlığını ispatlayabilmiş olmasıdır. Tiari olarak karlılığı olmayan yatırımların sonuçlarına katlanmaktayız.
Bugün eğer ki internet erişim fiyatlarını Avrupa ile kıyaslıyor isek, kıyasladığımız yerdeki telekomünikasyon politikasını da dikkate almak lazım.
Hatırlayalım bugün halk gönlünde yere sahip siyasetçiler meydanlarda; "falanca köye kadar dijital santral yaptık" diyerek bunun meyvesini 20 yıl topladılar. Halen bu yatırımlar işletilmektedir. Herhangi bir GSM sevis sağlayıcısı ülke nüfusunun %95'ne 2500 - 4000 kişi ile hizmet verirken Türk Telekom sadece kablonun eriştiği yerlere 50.000 kişi ile hizmet götürmektedir. Paris'in alt yapısı Fransız İhtilalinden önce kurulmuştur. Halen bu tünel ağından faydalanılmaktadır. Oysa biz en fazla 50 yıl önce şehirleşmiş ve birbirinden kopuk altyapı yatırımı yapan idarelerce geliştirilen şehirlerde yaşamaktayız.
Diyelim ki tekel bozuldu. Bu gün itibari ile Türkiye'ye bir omurgayı kime kurdurtabilirsiniz. Kim bu yatırıma para bağlar.
Bu yatırım yapılmayacağı için yine Türk Telekom'un hatları kiralanacak (ki kanunen fiber altyapı kurmaya Türk Telekom, belediyerler ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilidir. Son ikisi kurdukları ağa bir başkasını bağlayamazlar.). Türk Telekom bu hatları aynen uzun mesafe lisanslarında olduğu gibi çok yüksek fiyatlar ile yeni operatörlere kiralayacaktır. Yani telekom pazarı açık olsa bile tekelin kırılması oldukça güçtür.
Önce bunları bir okuyalım isterseniz sonrasında tartışalım...