Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paradan ziyade uyguladıkları ufak bir test var size bir doküman veriyorlar onu okuyorsunuz o kadar.. Basit ama uğraştırıcı prosedürleri var.. Sonuçta RIPE member olunur ancak RIPE member olunmasındaki temel amaç IP kullanımının çokluğu ve bu IP leri ucuza getirmeden ziyade IP yönetimini kendimizin yapmasıdır.
İnsanların RIPE den IP almasındaki genel amaç Altyapı firmasına bağlı olmadan IP leri yönetebilmektir. Siz yine altyapı firmasına bağlı olarak RIPE den IP alacaksanız pek bir faydası olmayacak size..
Tabi bu duruma göre değişir bankaların bilgi işlemleri IPleri RIPE den alır çeşitli kalite belgelerine sahip olan veri merkezlerine yönlendirmek sureti ile veri merkezine anons ettirir..
Her neyse IP anonsu farklı farklı şekillerde yapılır en işe yarar anons Juniper gibi güçlü firewalları kullanarak IP anonsunun yapılmasıdır. Bu sayede network içersine gelen yüksek miktarlı paketleri önlemek için Nullroute sistemini kullanabilir yada farklı yöntemler ile saldırı için yollanan paketlerin network içinde bekleyerek network stabilizesini bozmasını önleyebilirsiniz. Bu nedenle IDS/IPS olarak kullanılan Firewall veya Firewall modülleri ile IP anonsunu gerçekleştirmek her zaman için çok daha faydalı olacaktır.
IP anonsu RIPE nin size verdiği bilgilere cihazınızı tanıtmanız ile olur. Aynı şekilde RDNS gibi ön tanımlı dns ler ve buna benzer DNS yönetim işlemleri içinde misal bir DNS sunucusu yaparsınız yine RIPE'nin size verdiği bilgiler ile DNS sunucunuzu tanıtırsınız.
Bence bu konu hakkında pek fazla bilgi sahibi değilseniz bir danışmanlık hizmeti alın. Özellikle bu firewall ve network cihazları satan firmaların network konusunda bu işin mühendisleri olur onlardan danışmanlık hizmeti alarak onlara yaptırabilirsiniz.
cisco'ya mail attım hala cevap vermediler başka bir firma biliyormusunuz?
Ayrıca Ripe ücretsiz olarak deneme amaçlı 1-2 tane ip verebiliyor mu? Çünkü kullandığım load balancer ile uyumlu olup olmadığını merak ediyorum Multi-DMZ olduğuna göre uyumludur diye geçiyor kafamdan ama emin olmak istiyorum.
Ayrıca bizim için IP almaktaki amaç whois yapıldığında firmanın isminin gözükmesini istememiz+ bütün Class C'nin bize ayrılıp IP karışıklılığını engelleme.