Merhaba.

Eğlence ağırlık, genel forum sitem var. Tamamen legal. Hiçbir illegal bölüm değil, konu dahi yok. Sizlerden istediğim, düşündüğüm şeylerle hiç kazanabilir miyim?

1-) En kolay yönetilebileceğini düşündüğüm scripti kurdum. Herhangi yasal bir sorunla karşılaşmamak için, lisansını aldım ve script hazır.

2-) Güzel bir görünümü olan, fazla reklam doldurulmayan, gözü yormayan renkler kullanarak bir tema yaptım.

3-) Forumda yeterince içerik var. Eminim foruma giren herhangi bir ziyaretçi, siteyi tamamen incelemesi için haftalarını ayırması gerekir. (200k konu + 500k mesaj) Siteyi elimden geldiğince güncel tutuyorum. Forumda yer vermediğim bölümler olursa, yeni bölümler açıp o bölüm üzerinde hemen çalışıyorum.

4-) Forum hızı ziyaretçileri için çok önemli bir etkendir. Elimden geldiğince bunu göz önünde bulundurmaya çalışıyorum. Şimdilik ayın 9'unda VPS geçeceğim kısmetse. Bir süre beni idare edeceğini düşünüyorum. Forumun hızı açısından bir problem olmayacak.

5-) Genel forum içerikli sitelerden link almayı planlıyorum. 1 ve 2 aylık link alımlarının bana etkisi olur mu? Genel forum sitesi olduğu için pek zannetmiyorum ama yinede görüşlerinize ihtiyacım var.

6-) Reklam. İşte asıl önemli olan konum bu. Toplamda hiti 50K olan, genel forum içerikli 10 adet siteye 15'er ve 30'ar günlük reklam vermeyi hedefliyorum. Belli bir reklam bütçesi ayırdım bunu yapacağım. Yukarda saydığım 5 özellik sonrasında, böyle güzel bir reklam yaparsam; bu forum sitesiden verim alabilir miyim?

Yani diyelim ki; toplamda 50.000 Hitli sitelere reklam verdim. Bu bana tüm yukarda saydıklarım sonucunda, 5000 Tekil Hit olarak döner mi? Dönme olasılığı, yüzdesi nedir? Veya eğer dönmezse ne yapmalıyım?

Elbette hiçbirşey yapılıp öğrenildiğinden daha kesin olamaz ama ben sadece bunları yaptığımda istediğim sonucu elde eder miyim diye soruyorum. Eğer 10K'dan fazla hiti olan forum sahipleri varsa, onlarda birkaç bilgisini bizlerle paylaşırsa seviniriz. Bilmeyenler öğrenmiş olur.

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim..