Backup konusundaki sorumluluklarımızı konu içinde belirttim..

@falsealarm bu konular hakkında çok bilgilisin sanırım.. İnsanların emeklerini RAID0 kurulu sisteme emanet edilmesi konusunda garip bir cümle kurmuşsun.. RAID0 ı hosting sunucularında da kullanıyoruz kaldı ki madem bu konuda bilgilisin Hayatında RAID0 dan veri kurtaran başka bir kişi gördünmü sorarım sana..

Sırf yazmak için değil mantıklı birşeyler yazmak için sql i şişirin.

İlk mesajında da yok böyle saçmalık diyerek saçmalamışsın.. Müşteri kitlesi büyük firmalar herkesin yedeyini nasıl alabilir? buna imkanımız neyazıkki yok bu backup işi için ücretli backup alanları verilir ve daha önce dediğim gibi bizim sorumlulugumuz bu konuda buraya kadardır.

Bizim gibi biryer hakkında "her reseller hesabı açan" gibi bir cümleyi kurmanda garip. Hayatında İnternet Çözümleri / Dedicated Server / Kiralık Sunucu / VPS / Co-Location - Netinternet Telekom ye girdinmi? bizim ne yaptığımızı işlerimizi gördünmü? Bizim firmamız ile herhangi bir ticari alışverişin oldumu? Senin virtualization diye bahsettiğin VPS sistemini Virtuozzo tabanlı yaptığımızı ve bu VZ nin Parallels firmasının türkiye gold partneri olduğumuzdan haberin varmı? Bu ne terbiyesizlik bilip bilmeden bukadar küçümsenirmi bir insan sen kimsin

Bu olay yaşanalı kaç gün olmuş ben hala müşterilerimle bire bir ilgileniyorum bu durumdan zarar gören toplam 8 kişi bu 8 kişiden 1 tanesi diyemezki bu olay sonrası Netinternet hiç bizimle ilgilenmedi diye...

Gelelim şimdi
@MaVi_DuMaN VPS nedir ben sana cevap yazmadan önce bunu sorayım.. VPS in reseller yada hosting gibi birşeymi sanıyorsunuzda "dedicated olsa herşey müşteri sorumlulugu VPS olsa değil" diye bir cümle kullanıyorsunuz? 100lerce şahsın bilgileri bir sunucuda toplanıyorsa bu hosting olur. VPS sunucularda 10 kişinin sunucusu olur ve bu sunucu içindeki kişilerin bilgilerini yedeklemek VPS kullanan yöneten sunucu sahibinin sorumluluğundadır.

Akıl var mantık var her hafta neredeyse 1 tane VPS suncusu açılıyor tüm bunların yedeklemesini ücretsiz olarak tarafımızca yapılsa buna göre gelirler yükselecek rekabet edemez duruma gelecez söylesenize VPS sunucularını komple yedekleyen kaç firma var? VPS konusuda dünya üzerinden çeşit çeşit yerlerden müşterisi olan modvps.com un kullanım sözleşmesini okudunuzmu hiç?

@MaVi_DuMaN Türkiye üzerindeki veri kurtarma merkezleri linux olan bir raid0 disk ile uraşmaz sorunu çözdük kendi bilgi birikimimiz ile zaten konu içinde de dile getirdik.

@MaVi_DuMaN VMY arkadaş ile girdiğin tartışma için yazıyorum 80 den fazla VPS müşterisi mevcut hatta bunların 40-50 kadarı bu forumun üyesi insanlardır. Emin ol yedek almaya kalksak 2-3 TB dosya boyutu çıkar bu nedenle ücretli backup alanı veriyoruz kullanan var... kullanmayan kendi alıyor.. almayan gelip forumlara konu açıyor sizlerde destekcisi oluyorsunuz 8)

@Ufuk Gedik bu konuda tamamen haklı olduğun gibi zaten bunu yüz yüze konuştuğumuz kişilere defalarca tembih ediyoruz.. Yedeklerinizi alın, yedekleriniz değerlidir, backup alanı alın şeklinde...

Neyse bu konu ile ilgili bir sorunu olan olmadığından boşa germeyin ortamı.. Sorunlar tarafımızca hala halledilmekte ve konu ile ilgili müşterilerimizle ilgilenmekteyiz.