Yok boyle bir sacmalik, kim demis VPS sunucu oldugu icin musteri sorumlulugundadir diye. Kullanilan VPS'de olsa dedicated'da kaliteli isinin ehli bir hosting firmasinin musterileri icin en azindan haftalik back up sunmasi lazim. Yalniz dikkatinizi cekiyorum kaliteli ve isinin ehli bir hosting firmasi dedim.
Her reseller hesabi acan, yada sunucusu uzerine VmWare ESX, Xen yada herhangi bir baska bir virtualization sistemi kuran VPS satar ise sonu bu olur.
Öncelikle üsturuplu konuşacaksınız. Ben sizin mahalle arkadaşınız değilim. Saçmalamayın falan nasıl konuşuyorsunuz öyle.
Yedek olayına gelince hosting ve reseller dışındaki hizmetlerde (vpsü, vds, dedicated) aksi belirtimediği sürece müşteriye aittir. Hatta sözleşmesinde şirket biz host ve reseller yedeğiyle yükümlü değiliz düzenli yedek almalısınız demişse bu durumda da hizmet sağlayıcı hiç bir şekilde suçlanamaz.
Firma size yedekleme ek yedekleme için belli bir ücrete hizmet sunmuşsa bu hizmeti almayıp sonra da firmayı suçlayamazsınız.
Dedicated Serverda tamam ama vpsde hizmet sağlayıcıya ait demişler yukarıdaki mesajda. Vps de Virtual Private Server da bir sunucudur sadece sanaldır.
O yüzden bu aşamaya gelmiş kişilerin ya ek yedekleme ünitesi alması ya da düzenli yedek alması gerekir.
Saygılar.