Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle herkese kolay gelsin. Ben sunucu kiralamak/co-location yapmak istiyorum. Henüz karar veremedim. Kara vermem için öncelikle sizlere bazı sorularım olacak. Bu sorulara net cevaplar aldıktan sonra ilanı yazacağım.

Bir web sitem var. Video sitesi değil ama ona benzer bir şey. Zamanla yüksek trafik gerektirecek bir sistem. Geniş bir paylaşım sitesi. Sitem Türkçe. Ayrıca İngilizce dil desteği de olacak ve zamanla diğer diller de eklenecektir. Mesela İngilizce dil desteği olacağı için haliyle Amerika, İngiltere ve diğer dış ülkelerden girişler fazlasıyla olacaktır. O nedenle sunucum Türkiye lokasyonlu olsa bu ülkelerden giren kişiler siteme hızlı girebilecekler mi? Bizim Amerika’daki ya da İngiltere’deki bir siteye yavaş bir şekilde eriştiğimiz ortada. Yani bu durumda onlar için geçerli olacak mı? Onlar bizim Amerika’daki siteye girdiğimiz hızla mı Türkiye’deki siteye erişecekler yoksa daha mı hızlı girecekler? Almanya’dan giren kişi sunucu Türkiye’de olunca büyük ihtimalle hızlı bir şekilde girecektir.

Sunucu Almanya’da olsa hem Türkiye’den hem de diğer ülkelerden girişlerin hızlı olacağına eminim.
Yani yer seçimi konusunda karar veremedim. Amerika, İngiltere ve diğer dış ülkelerden girişler hızlı olursa büyük ihtimalle Türkiye lokasyonlu bir sunucu alacağım. Ama hızlı olmayacaksa Almanya lokasyon en iyisi olur sanırım.

Diğer sorum ise şu:
Diyelim ki siteyi Türkiye’de barındırıyoruz. Sitem aylık 3.000 GB band harcadı. Bunun bana masrafı ne kadar olur.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Cevaplardan sonra teklif yazmanız için ilanı bırakacağım.
Herkese tekrardan kolay gelsin.

Uğur