Merhaba,

Öncelikle Emir'e teşekkür ediyorum. Bu gün bana özel TSM gezisi düzenlediği için =)
Gittim, gezdim, gördüm ve görmeye devam ediyorum =)

Şuanda yenilenen bir yapıya sahipler gördüğüm kadarıyla. Sistem odasını 200-250metre kare gibi bir alana yükseltiyorlar. Gerçi isteseler 7 katlı kocaman bir binayı veri merkezi haline getirebilirler. Ortam müsait ve binalar kendilerine ait...

Sistem odalarında tek bir eksik yok. Elektirik alt yapısını inceledim. UPS, jeneretorler tüm binaya fazlasıyla yetebilecek bir düzeyde. Sadece kabinetler mevcut. Olması gerektiği gibi ATX makineleri dahil kabinetlerde barındırıyorlar.

Malesefki datacenter'da doğal soğutma yok cam, pencere, balkon açılamıyor. O yüzden bir sürü klima kurulmuş...

Tamamiyle Cisco alt yapısıyla kurulan bir omurga mevcut. Onlarca uzman düzeyde çalışan ile iyi iş yapıyorlar.

TSM'nin Almanya'dan getirdikleri hat çok yakın bir sürede aktif hale geçiriliyor. Kablolar binaya kadar gelmiş nerdeyse... 1Gbit aktif hat kullanılacakmış.

Şuan TürkTelekom'dan fiberoptik hat ve Teknotel'den fiberoptik ulaşımlı uydu omurgasıyla internete çıkıyorlar. Yakın bir sürede de bunkara artı olarak kendi hatlarıyla devam edecekler...

Sevgili Emir'de TSM ile iyi bir şekilde çalışıyor. Umuyorumki çok daha iyi işler başaracaktır.

Şuanki çalışmalar bittikten sonra Emir veri merkezinin resimlerini yayınlayacaktır sanıyorum... Ve içeride gördüğüm bir kaç firma vardı. Cidden çok büyük dünya devi 2 firma... Bunu Emir uygun görürse kendisi açıklar zaten...

Tekrardan teşekkür ediyorum Emir'e... Güzel bir ziyaret oldu. Hayırlı olsun tekrardan =)