Aysun Kayacı'nın demek istediğini hiç biriniz anlamamışsınız

Söyledikleri yinede kötü,eşitlik ilkesini çiğneyen bir şey,hele benim gibi birine tam ters fakat çoğu kişi işin özünü anlamadan laf edip duruyor

Kızın demek istedi,senelerce okuyan bu işler hakkında düşünen birileri ile doğuda çobanlık yapan biri aynı çizgide düşünemez,şöyle düşünün siz konferanslar veren bir kişisiniz ara konuşmacı arıyorsunuz kendiniz için bunu üniversite mezunumu olmasını tercih edersiniz yoksa doğudan dün gelmiş birininmi ? Bu tamamen kızın söylediği şeydir,haklımıdır hayır haksızdır tabii ki fakat söylemek istediği şey özetle ülkenin şu an ki durumunu eleştirisel bir konuşmaydı.
Manson, senin böyle düşünmen bence tamamen senin iyi niyetinden kaynaklanıyor.
Biz zaten Osmanlı devletinden geliyoruz. Yani biz Batı'lı değiliz. Kayacı olacak insanımsı varlık, yurtdışında eğitim almış, ünlü olmuş, 5 sn'lik öpüşmeye bi insanın bir ömür boyu çalışarak asla bir araya getiremeyeceği bir miktarda para aldığından dolayı, bu küçümsemeyi yapıyor. Biz genel olarak Anadolu insanıyız. Ülkemiz bakımından hepimizi Duygusal yapıdayız. Eğer onun niyeti birilerini kırmadan düşüncelerini söylemekse, demekki okuduğu okul boşa. Her ne olursa olsun, bir Türk bir başka Türk'e bunu asla ama asla söyleyemez. Bu kardeşliğe yakışmaz.
Onun söylemek istediğini bende biliyorum...
Üniversite okuyan adam, daha bilgili adamdır bu kaçınılmaz. İstanbul'da büyüyen birisiyle, Doğu'da büyüyen birisi bir olamaz. (-Bazen çıkabilir ama istisnalar kaideyi bozmaz.) İstanbul'da doğup, yetişen birisini Maddi-Manevi kandırmak çok zordur. Çünkü o gün görmüştür, hemen herşeye kanmaz. Fakat dağda ki çoban masumdur, temizdir. Dışarda ne olup ne bitiyor bilemez. O mesela TV'ye çıkıp, sizlere şunu yapacağım söz veriyorum.. diyen bir partiye hemen oyunu verebilir. İstanbul'daki böylelerin çok olduğunu bilerek bunu yapmaz. Kayacının söylemek istediği bu, çok ayrıntılara girince ülkenin menfaati için birşeyler söylemeye çalıştığını dahi söyleyebilirim ancak bunu bu cümlelerle yapamaz kesinlikle. Bu, düşen birisine el uzatmak değil de birde ona senin tekme atman anlamına geliyor.
Benim oyumda Aysun Kayacı ile bir olamaz..
Çünkü böyle söyleyen bir varlığı ben aynı soydan ırktan bir varlık olarak görmüyorum.
Ama ben senin söylediğini biliyorum, çoğu seni burda yanlış anlayabilir. Ben doğulu olduğum için senin söylemek istediğini anladım..