600 $ olayı geride kaldı artık nixcon,lineservers,internetsahibi gibi firmalardan 10 Mbit Paylaşımsız sağlayabilirsiniz. 600 $ maaliyet olsaydı türkiyede oyun sunucu satışı yapan kişi/firma sayısı elle sayılabilirdi ancak.
Kötü de oldu.İş Olsun diye sektöre girenler çok.
Bir Veri Merkezi 1 Gbit Uplink Almak için aylık 33-34 milyar gibi bir rakam ödemek zorunda ( Tam hatırlamıyorum ) + elektrik + çalışan + router/switch/firewall derken maliyet artacaktır.
Özetle : 10 Mbit uplink kullandığınızda bu firmalar kar etmeyecektir.Bu Kesin.Kullanmama umuduyla satıyorlar birnevi.( Overselling diyeceğim herkes köpürecek

)
Ek : Marsnet hattı sadecehosting üzerinden sağlıyor ancak bunda yanlış bir şey yok.Maliyeti düşürmek için birçok verimerkezi böyle uygulamalar yapıyor zaten Sadecehosting ve Mars Kardeş Verimerkezleri.Garanti ettikleri uplink sağlanabildikten sonra nerden geldiği kimseyi ilgilendirmez diye düşünüyorum
Ek 2 : Nixcon Kağıt üzerinde bir şirketti.trickster bunu açıklamayla ortaya koymuştu.Yabancı bir firmanın şubesi olarak türkiyede birtakım avantajlardan yararlandıkları söyleniyordu ancak bu konuda herhangi bir bilgim yok.
20 Atx Kasa için 10 Mbit hatta 900 YTL + K.D.V istiyorlar sanırım sonraki 10 mbit arttırımlar da 200 YTL + KDV. hat masrafını kabinden çıkarıyorlar resmen
Son : Elle Sayılan Günleri Özledim Diyebiliriz.