Öncelikle bu konudaki atılımınız için sevindim.Keşke herkes bukadar hassas olsa ve ilgilense yapılan saldırılar sonrasında.

Daha önce kendim ve başka arkadaşlarımında maruz kaldığını ve bu tür girişimlerde bulunduğunu söylemeliyim.

Bana attığınız pm ye cevap olarak şunu diyebilirimki

Buzgibi adlı üyeden alıntı:
sanırım konuya yazdıgın mesajı sıldın. bi gordum ama cevap yazmadan sılınmıs.
en buyuk kanıtımız botnetcılerın bırbırlerı ıle msn de konusurken sarfettıgı sözlerın print screen ıle cekılmıs ekran goruntulerı
ozaman hiçte yapıcı bir konu değil.

Çünkü msn logları hiçbirşekilde dava için delil olarak sayılmaz.Mahkemeler tarafından.Bunu bir avukata söyleseniz size güler üzgünümki.

Yapabileceğiniz delil için çok sınırlı şeyler var.

1.cisi datacanter dan saldırı loglarını alacaksınız.sunucu logları değil dikkat edin.Sunucuya gelen istek logları değil.Dc den loglar almalısınız (ki türkiyeden bir dc değilse işiniz zor)

2.cisi ki en önemli olan şey Botnet yapan kişinin saldırı için kullandığı yani daha doğrusu trojen yaydığı EXE dosyasına ulaşmak ve onu encode etmek.Bunun sonucunda o exe nin hangi site tarafından yayıldığına ulaşabilir ve o sitenin barındığı sunucuya ulaşabilir ve bunu mahkemede delil olarak kullanabilirsiniz.Hem kişinin alıkonulması hemde sunucunun suspend edilmesini sağlar bu(bizzat dava açan bir şirketin izlediği yolu anlattım yaşandı)

Ama siz hiçbirşekilde msn loglarını ya da forumda yazılan orda burda yazılan HİÇBİRŞEYİ AMA HİÇBİRŞEYİ mahkemede delil olarak kullanamazsınız.

O yüzden bir üst mesajda yazdığınız bilişim suçlarının yapmaktan bahsettiği şeyi yapması gerekiyor ve ortaya yapıcı kanıtlar çıkması gerekiyor.

Umarım bir sonuç çıkar ve insanlar için örnek olur.