Bir script üzerine çalışmaktayım. Bu sabah itibariyle tasarımı tamamen bitti ve toplu olarak satmayı düşünüyorum. 1 sayfayı belirteceğiniz domaine uygun olarak şifreleyeceğim fakat siz istediğiniz gibi scripti editleyebilir, değiştirebileceksiniz.

PHP sınıf kullanacağım ve sorgularınız şifreli dosya içerisine dahil olmayacak. Sadece sınıflar ve bazı özel sabitler şifrelenecektir.

Script için düşündüğüm genel özellikler şöyle olacaktır;

# Genel Tipografi
- Kategorili yapı
- En son eklenenler, çok görüntülenenler, çok oy alanlar listelenir
- Kategoriye girildiğinde veriler sadece o kategoriye göre çekilir
- Ana sayfada rastgele görüntülenir
- Fotoğraf oylama (mootools ajax), arkadaşına gönder, imlere ekle kısayolları (önemli bir kaç mim sistesi için)

# Yönetim İşlevleri
- Kategori ekle - liste { düzenle - sil }
- Albüm ekle - liste { düzenle - sil - fotoğraf ekle }
- Fotoğraf ekle - liste { düzenle - sil - durum (aktif - pasif) }
- Ayarlar

# SEO yapısı
- Kategori
URL : /kategori/
TITLE : kategoriadı - siteadı

- Fotoğraf
URL : /kategori/albumadi/fotografadi.html
TITLE : fotografadi - albümadi - kategoriadı - siteadı
KEYWORD : Panelden eklerken belirtilen anahtarlar
DESCRI. : fotografadi

- Diğer
KEYWORD : Sabit anahtar kelimeler (istediğiniz zaman panelden değiştirebilirsiniz)
DESCRI. : Sabit açıklama (istediğiniz zaman panelden değiştirebilirsiniz)

# Veritabanı yapısı
* Kategori
- id, ad

* Albüm
- id, kategori, ad

* Fotoğraf
- id, albüm, ad, oy, oyveren, keyword, açıklama, izlenim

Tasarıma ise Fotoğraf Galerisi | Photo Showcase adresinde ulaşabilirsiniz (geç yüklenebilir sadece imaj halinde şuan)

Satış için herhangi bir sınırlama belirtmek istemiyorum ve 100ytl'den satacağım (SEO yapısı dahil olmak üzere herşeyi istediğiniz gibi değiştirebileceğinizden satış sayısında sınır olmamasında sakınca görmedim)

Hafta sonu şehir dışında olacağımdan dolayı maximum 1 hafta (veya 10gün) içerisinde scirpti tamamlamayı düşünüyorum (olası hatalarıda gidereceğim)

Proje; PHP, MySQL, CSS ve XHTML, ajax (mootools kütüphanesi) göz önüne alınarak işaretlenecektir. Tasarım hiçbir yerden alıntı, esinlenme değildir tamamıyla özgün bir proje olacak.

İlgilenenler, extra özellik isteyenler yada daha farklı bir proje için hello@sercancakir.com msn adresini görüşmek için ekleyebilir. Hafta içi dershanede olduğum için 17:00'dan sonra online olacağım.

Hayırlı günler.