bunu okumanı ve bi psikiyatri doktoruna görünmeni tavisye ederim
Turk PDR - Köşe Yazarları-DAHA MUTLU BİR YAŞAM İÇİN BENLİK SAYGISI
bendede geceleri uyuma problemi var ya uyuyorumda her yataga yattıgımda sallanıyorum neden diye soracak olursanız bundan 2-3 sene önce izmirde bi deprem olmuştu 5.9 ve ondan daha öncede 1 kere olmuştu ondan sonra bende kayış koptu her yatağa girdiğimde sallanıyorum yani titriyorum kalp atışlarım hızlanıyo yani baya bi hızlı ve oturdum yerde sallanmaya başlıyorum gecenlerde 4-5 tane psi kologa mail attım 1 tanesi anksiyete bozukluğu gelişmiş gibi görünüyor diye msj attı ve araştırdım biraz
Alıntı
Anksiyete veya endişe, canlılarca deneyimlenen kaygı, korku, gerilim, sıkıntı halidir. Canlıların dış ortama uyum çabasında koruyucu bir tepkidir. Denetim dışına çıkıp kişinin işlevselliğini aksattığında Anksiyete bozuklukları olarak incelenir. Psikiyatride bir grup hastalığın genel adıdır.
Terleme, titreme, çarpıntı vs. gibi bedensel belirtileri görülebilir. Başına kötü bir şey geleceğini düşünme, rezil olmaktan veya komik duruma düşmekten korkma gibi bilişsel (düşünsel), fakat çoğu kez nedeni belirsiz, tanımlanamayan bir gerginlik durumudur.
arkadaşlar arkadaşımız kendindeki sorunu belirtmiş lütfen geyige vurmyalım. belki ciddi bi sorundur