Burda konuya ben neden karıştım bilmiyorum ama Arkadaş görüşlerine saygı gösterdim tartışma dozu bu forumda genelde yanlış ayarlandığından şuna katılıyorum şuna katılmıyorum dedim.Daha önce dikkat çektiği bir nokta vardı arkadaş yazarken unutmuş ben onu ekledim.
Kilisede açılsın sinagog ta açılsın isteyen buda ya tapsın konusuna gelince.
burası müslüman bir ülke %99.8 i müslüman olan bir ülke.Her ilçede acaba ihtiyaç varmıda kilisede açılsın şu da olsun bu da olsun diyorsunuz.
1992-1994 yılları arasında kadıköyde 1 tane kilise vardı ve kilisenin 1 tane müridi vardı.Ve yıllarca bir kişi gitti oraya pazar günleri.(Mürid yerine doğru kelimeyi bulamadım

)Zaten yapılmasının sebebide buydu.kilisenin.Ama gel görki aradan 10-12 sene gecti.Şimdi pazar günleri kalabalığı kilise almıyor.İlginç olansa içerisi 16-20 yaşları arası Türk gençleri dolu.Bundan 10 sene önce Türkiye'de kilise açığı yoktuda bir anda mı buna ihtiyaç oldu.Yoksa önce potansiyel yaratılıp ondan sonramı ihtiyaç haline geldi.
Amaç zaten belli savaşla yıkamadıkları ülkeyi geleneklerinden ailelerinden kopararak parçalamak.Ben kilise açılmasını istemiyorsam , ileride her dakika başında olamayacağım çoçuğumun pazar günleri kiliseye gidip mum yakmasını istemediğim içindir.
Herkezin görüşüne saygılarla
Çocuğunuz sizin seçtiğiniz dini değil kendi seçtiği dine inanmalıdır, siz ona müslümanlığın güzelliklerini anlatın ama zorla dayatmayın.. Bu zaten müslümanlığa aykırıdır. ayrıca burası MÜSLÜMAN BİR ÜLKE DEĞİLDİR, ülkelerin DİNİ OLMAZ lütfen bunu aklınıza sokun, Din Bireyle - Allah Arasında olan birşeydir, Ülkeyle - Allah arasında değil..
Ayrıca kilise-sinegog da olsun derken, özgürlük açısından olsun dedik, yani bu ülkede müslüman çok kilise olmamalı yada sinagog olmamalı mantığı yanlış.. Hepsi olmalı, sayılarıda ihtiyaca göre belirlenmeli..