Türkiyede ücretsiz olarak yaptığınız işlemlerin yada dağıttığınız materyallerin altına attığınız imzalar nedendir yıllardır çözemedim bunu silinip gidiyor. Fakat ben bugüne kadar verdiğim ücretsiz temaların altındaki copyright bilgisini kaldıran birtek yabancı site bile görmedim. Yabancılardaki zihniyet çok farklı verdiğiniz emeğe tamamen saygılı asla kaldırmıyor. Fakat Türkiyede ise yaptığınız işin altına sitesinde bahsi geçen materyali kullanan siteler hemen kendi adını yazıyor. Eline ne geçicek yada neye hizmet edicek bir türlü anlamış değili. Lakin elbette ülkemizdede verilen emeğe saygı gösteren copyrighti silmeyen Webmaster arkadaşlarımızda var bunları ayrı tutuyorum tabiki. Benim bu sözlerim altına kendi imzasını atıp sağda solda kendi ürünüymüşçesine söz eden kişilere yönelik. 1 Satır makale yazsanızda aynı durum 1000 satır kod yazıp dağıtsanızda aynı durum yaşanıyor. Bence bu zihniyeti değiştirip bir an önce verilen emekleri suistimal etmek yerine onları desteklemeliyiz.
Hemen bir örnek vereyim. Yakın geçmişte ücretsiz olarak sunduğum Clean Blue teması için googledeki linkler ve temayı kullanan sitelerin durumu;
Design By Htworks - Google'da Ara