Bu yaşta mümkün olduğunda aşk yaşamamaya gayret gösterin,Yaşadığınız ilişkileri basite alın ya da karşınızdakini kullanında demiyorum.Ancak mümkün olduğunda ilişkilerden uzak durmaya çalışın.Özellikle bayanlarda bu yaşta henüz daha yeni yeni olgunlaşma(Düşünce olarak) dönemi olduğu için sağlıklı kararlar veremezler.Erkekler yapısal olarak daha sadık yapıya sahiptir o dönemde genelde.Ama bunun tam tersi sonuçlarda ortaya çıkabilir.

karşınızdakinden beklentileriniz ya da hayal ölçüleriniz sınır tanımaz.ilişkiye başlarsınız herşeyiniz o gibi algılarsınız hiçbirşey görmezsiniz duymazsınız beklemediğiniz bir anda
ilişkiniz biter üstelik okadar komik sebepler sonuçlanması için gerekçe olurki saçmalamaya başlarsınız.Üstelik karşınızaki eğer sizi terkettiyse işler dahada kötüye gidiyor demektir.Çünkü siz aşk ı geçtik bir alışkanlık ve bağımlılık sendromuna yakalanmışsınızdır.Onun sizden uzaklaşması sizi ona daha çok bağlayacaktır.

Sonuç olarak acı çekeceksiniz..Hepsi bukadar..23-25 yaşlarınıza geldiğinizde aynaya baktığınızda gülüp geçebileceğiniz anılara sahip olacaksınız.

Siz açı çektiğinizlede kalmayacaksınız üstelik..

Lise dönemi eğitim için kilit bir dönemdir.Sizin o dönemde eğitim seviyeniz aynı zamanda üniversite eğitim seviyenizide bir anlamda belirleyecek yolunuzu çizecek seviyedir.

Siz bu pozisyonda iken bu tür aşk meşk ilişkilerine kendinizi attığınızda lise diploması bile alamadan hayattan umudu kesmiş bir birey olarak yaşantınıza devam edebilirsiniz.

Üstelik daha 16 yaşında ergenliğe bile yeni adım atmış gözüne kestirdiği her erkeğe aa ben aşık oldum veyahut sırf sosyal çevre nedeniyle "ben bu çocuğa aşık olayım" türünde karmaşık piskolojilere bürünmüş egosal davranışların duygusal davranışların üstüne çıktığı dönemleri yaşayan bir kız yüzünden.

Saygılar.