ayrı bir domain olarak görüldüğü mantığını desteklemiyorum. Aksine subdomaininiz ana domaininizin sahip olduğu gücü arkasına alır, kısaca ifade etmek gerekirse ana sayfanızın gücü bu sayfalarınızın da değerini yükseltir. Yan sayfalarınızda subdomainlerinizde nihayetinde ana domaininizin bir parçasıdır. Ancak birinde domainadı.com a sayfa kazandırır, bir diğerinde ise www . domainadi.com a sayfa kazandırırsınız. (demek istediğim şu ;
www.domainadi.com bir diğer ise
domainadi.com.Ben bir çok ayrı kategorimi sub domain olarak oluşturmaktayım. Hiç bir dez avantajınada rastlamadım. Bunun için matematiksel bir açıklama yapamasam da yani teorik olarak tanımlanamasada geçmiş tecrübelerimde bunun çok daha işe yarar olduğuna rastladığımı belirtebilirim. Sayfalarınızı parçalara bölmeniz çok daha sağlıklıdır hepsini domainadi.com/kategoriadı/kategori şeklinde listeletmeniz güncel bir sayfa oluşturmamanız durumunda sıkıntılar yaratabilir, subdomain alan adınıza ait farklı bir bölümü simgelemek demektir. Ana sayfanız müzik ile ilgili bir site ise siz gidip yan sayfanıza astroloji koyarsanız ne alaka müzik içerisinde astroloji dedirtirsiniz. Ama dediğim gibi subdomain ile farklı bir bölüm oluşturabilir, ana sayfadan ayırabilirsiniz bunun katkısı da budur. Ayırmak derken yukarıdada belirttiğim gibi kesinlikle yeni bir site konumu almayacaktır, aksine sitenizin gücünü subdomaininizdede hissettireceksinizdir yeni bir sayfa olmasına rağmen yeni açılan bir siteye nazaran daa avantajlı olacaktır.