Site optimizasyonunun web siteleri dolayısıyla da webmasterlar için nasıl bir önem taşıdığı bilinmektedir. Bu konuyu sitenizin arama sonuçlarına bir adım önde girmesi için yazıyorum. Tabiki bunları bilen arkadaşlar vardır. Amacım diğerlerine yardımcı olmak. Unutmayın doğru optimizasyon ile her zaman bir adım önde olursunuz.
Aşağıdaki maddeleri tam olarak sitenize uygularsanız ziyaretçi sayınız artacaktır.
1. Öncelikle siteleriniz için site haritası oluşturun. Bu hem sitenizin daha çabuk indexlenmesini hem de arama motorlarında daha önde çıkmanızı sağlar. Google ve diğer arama motorları buna bayılırlar. Eğer sitenizde site haritası yoksa
Create your Google Sitemap Online - XML Sitemaps bu adrese tıklayarak site adresinizi yazıp bedava site haritası çıkarabilirsiniz. Çıktı olarak XML, HTML yada TXT olarak dosya alabilirsiniz.
2. Arama motorlarının önem verdiği diğer bir husus da MetaTaglardır. MetaTag ları doğru şekilde oluşturmanız gerekmektedir. Bunun için
TurkWebmasters.Net - Türkiye'nin Webmaster Sitesi adresindeki hazır metatag üreticisini kullanabilirsiniz.
3. Sitenizin günümüzde en çok kullanılan tüm browserlarda (explorer, firefox, mozilla, opera) doğru görüntülenip görüntülenmediğini kontrol edin.
4. Sitenizin sayfalarında geçen kelimeler ile keywords'ler birbiri ile paralel yada uyumlu olsun. Bunun aksi durumundan arama motorları hiç hoşlanmaz.
Benim paylaşacaklarım bu kadar. Bilgi ekleyecek arkadaşlar lütfen bilgilerini bizlerle paylaşsın. Umarım faydalı olur.