My_X adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bilge adam kurusnda bunların hepsi dahil zaten sana direk sertifika veriyorlar tabi %70 başarı sınırı var sanırım eğer devamsızlık yapmazsan ya da problem çıkarıp başaramazsan ikinci sene ücretsiz alıyorlar. Politika şuymuş başarı garanti...
Bunların hepsi dahil olduğu sadece sitede yazar Hiç bir şekilde kurs sonunda sertifika vermezler çünkü böyle bir hakları yok sadece derslere girdiğine dahil katılım belgesi veriyorlar he sertifika veriyorlarsa da bu Microsoft MSCE sertifikası değil Bilgeadamın kendi sertifikası olabilir onuda sınav ile verebilirler ama, sertifika almak istiyorsan yukarıda yazdığım işlemleri yapıyorsun ayrı ücret falan veriyorsun v.s. v.s.

Ayrıca bir çok eğitim merkezinde eğitimin %70 ya da %80 gibi bir oran ile tamamlarsan aynı eğitimi bedava tekrar alma hakkın bulunmaktadır zaten...

Verilen sıfatlara hiç bir zaman bakma onlar sadece sen başarılı olursan kendin kazanabileceğin sıfatlar ama kesinlikle bir "Yazılım Mühendisi, Network Mühendisi, Bilgi Teknolojileri Mühendisi ve MCT (Microsoft Sertifikalı Eğitmen)" olamazsın çünkü bu hakları kurs sonunda sana tanımıyorlar ve bunları kullanamıyorsun. Tanıdığım bir Yazılım Geliştirici abim vardı kendi Bilgeadam 'da eğitim almıştı ardından bir çok üst düzey sertifika vs aldı falan her neyse bunun eğitim aldığı zamanda Yazılım Mühendisliği sıfatı vardı Bilgeadam'da fakat üniversiteden mezun olan mühendisler dava açarak kurstan çıkanların mühendislik sıfatlarını kullanmasını engellemişlerdi, şu anda kendisi yazılım müh. sıfatını kullanamıyorum şöyle birşey de olabilir belki bu yasak sadece Yazılımcılar için geçerli olabilir..
MCT olman için ücretini verip internetten sınava girmen ve sınavı kazanman gerekiyor ancak ozaman MCT olursun.

Ayrıca diğer eğitim merkezlerine bakarsan Sistem Mühendisliği ve MCT gibi ünvanlar sana vaadetmiyorlar çünkü kullanamıyorsun yukarıda yazdıklarımdan dolayı..
Örnek verecek olursak Netron'un Sistem Uzmanlığı içeriğine bakabilirsin (NETRON BİLİŞİM AKADEMİSİ - MCSE - Microsoft Certified System Expert)