Merhabalar herkeze,
Aslında böyle forumlarda yazmaya ne vaktim var nede sağlam sinirlerim ama hindistan gibi bir ülkenin bile int.tech. ve yazılımda bizden ileride olması ülkesini seven 48 yaşında bir yazılımcı ve bilişimci olarak beni zaman ayırıp bu gibi forumlarda yazmaya zorluyor.
Sevgili genç arkadaşlarım
Bu forumun google pr bölümünü az da olsa inceledim (diğer kategorilerede kısmen göz attım) gördüğüm şudurki malesef bir çok şey bu kategoride yanlış anlaşılmış , yanlış bilgilendirmeler düz aristo mantığı ile kurulmuş senaryo bilgileri almış başını yürümüş. İnsan üzülüyor ....
Bir pagerank konusu almış başını gitmiş...herkes mantığının (malesef bilgisinin diyemiyorum) elverdiği kadar değişik yorumlar ve varsayımlar yapmış ve tüm olay ne yazıktırki bu çerçevede şekillenmiş.
Vereceğim bir örnek bile Pagerank olayında tüm bu forumlarda yazılan bilginin %99 yanlış olduğunu dolayısı ile tüm bu forum kategorisini alt üst etmeğe yeter.
1. Örnek şu: bir site düşünün pagerankı 1 fakat 3 milyon site indexlemesinde goolede pr5 den bile önce çıkıyor ve 1 bilemediniz 2 link vereni var ve üstüne üstlük iyi bir serverde yayınlandığından (uptime olayı (yani site hep erişilebilir)) ve hep devamlı , dinamik yazılımlı bir site olmaması bile engel teşkil etmeden search motorlarında yukarılarda (ilk on) kalıyor yıllarca. (yurt dışından onlarca böyle siteyi ispatlayabilirim) ( kendi yaptıklarımız arasında)
2. örnek şu: bir site düşününki adamların bir kaç link vereni olsun ama sitelerinde ilk 5 de 200 bin site arasında çıktığı cümle (atıyorum yacht charter turkey) olsun ve bu hiç bir yerde sitesinde metatag vs. geçmesin
ve yıllarca hep ilk 10 arasında olsun pagerankıda 2 olsun diğerlerinin 5-6 iken
sizlere onlarca örnek verebilirim
Sevgili genç arkadaşlarım aslında zamanında bu arama motorları yazılımlarında çalışmış bir abiniz olarak diyebilirimki olay pagerankta bitmiyor.... sanıyormusunuzki salak yazılımcılar yazıyor search motorları yazılımlarını ( ki o piyasada atıyorum goooglenin hisse senetleri düştümü piyasa çalkalanıyor) googlede çalışmak istedinizmi sizden talep ettikleri bir finas ( atıyorum wallstre. newyork dakinden daha çetrefilli) şirketinden daha zor.ç
Sanıyormusunuzki olay o kelimeyi kabul eder bu kelimeyi kabul etmez.
olay şurda bitiyor ki ben bu forumda en akıllı açıklamayı ve bilgiyi sunan olarak gördüğüm (şu an linkini kaybettiğim ama arkadaşımızın yazdığıkabaca şu idi: yurt dışında millet özgün içeriğe para ödüyor ve kaç kişi ülkemizde özgün içeriğe 100$ ödemiştir varmı aranızda falan filan içerikli bir yazı idi) çok doğrudur olay burda bitiyor....Özgün içerik tek backlink olmasada işi bitirir ki mesela googlenin (o meşhur başlangıç zamanı) kuruluş amacıda ve felsefeside budur..(yazılımlarında hep bu felsefe hakim olmuştur Nitekim onlar biri bir şey aradığında en özgününü vermeğe çalışırlar)..özgün olan işi götürür (kabacası argosu) nitekim sevinerek söylemeliyimki tüm yazılımda bu felsefe üstüne kurulmuştur (adamların (google )onca parayı kazanmalarına rağmen).
Gene bir örnekte (r10.net forumunda bir konu) gördüğüm a href tagları içerisinde geçen rel nodesi yok boşlukla okur yok kaç tanesini okur gibi saçma sapan fantezilere gülmeden geçemiyorum
https://www.r10.net/google-pagerank/8...-rel-tagi.html
başka bir örnekte site kodlarının orijinalliğinin çalınmması ile ilgili
mesela bu forumda kaç kişi bilirki reel yaşamda nasıl kütüphaneler varsa fii tarihinde çıkmış bir kitabı yada gazeteyi bulabilmek için aynı olay nettede arşivlenmektedir.
Internet Archive ki bu forumu arattığınızda kod yazarlarının azizliğinden web.archive.org/web/*/http://r10.net geçmişi sitenin arşivlenmemiştir...ki bu eksik bir bilgidir ve yanlıştır. kendi kendini bilgi eksikliğinden izole etmektir...htaccesssden yasaklayarak kendilerine zarar vermektedirler bu gibi yukarıda verilen tüm internet ortamını yıllarca arşivleyen onlarca site vardır. yazın r10.net bir şey göremiyorsunuz malesef. ama yazın başka bir site adresi mesela
Internet Archive Wayback Machine ve kurulduğundan beri zaman içerisindeki değişimini arşivsel olarak incaleyin (kendi sitelerinize bakabilirsiniz tıpkı cezai uygulamaların yapılacağı ispatlanacağı işlemlerde yapılacağı gibi...sanmayınki...bir şey yazıp sildiğinizde sitenizde o ilelebet siliniyor......ki bu bir örnektir...sanıyormusunuzki goole bunu yapmıyor kendi yazılımı ile.
sevgili arkadaşlar bilgi eksikliğine bir örnek daha vermek istiyorum gözaüme batan bu kategoride onlarca konu arasından
Bir arkadaşımız sormuş js kodlarının google bootlarının okunurluğu açısından arkadaşımız şimdi linkini tekrar bulmaya ( r10.net forumunda konu) vaktimin olmadığı...arkadaşımız kodları yazmış (java script) html içindeki ve demişki
https://www.r10.net/google-pagerank/1...erank-9-a.html o sitenin back linkleri java scrip ama neden google bunu okuyabiliyor ...bir allahın kuluda bu forumda dememişki...(ki o allahın kulu kullanıcı arkadaşlarımız google pr konusunda uzman (acaba)..ki bunu yazdıklarından görüyoruz) kardeşim o google onu görmesinin nedeni noscript tagları içinde de linkin java scrip içinde back edilmesi yani js dışındada linkin verilmesi...tahminim bu konuyu hemen hemen her user bu forumda okudu ama tek kişide demedi yav kardeşim diye ...belki tembellikten belkide bilgisizlikten...ki ben bilgisizlikten olduğunu algılıyorum..nedeni ise bilgili bir kişi aynı zamanda sorumludurda ve yanlış şeylere eksik şeylere alooo ö öyle değil böyledir der...onca işi olsada.( gerçi kendime buradan pek pay çıkaramayacağım...nede olsa biraz alkolünde faydası var...günlerce bir proje üstünde çalıştım...bitti aaa hadi 2 bira içip kafa dinleyelim derken gene pc yazılım işlerine girdik...boşuna dememişler ..alışmış kudurmuştan beterdir diye...boş zaman buldukmu dinlenmek için gene yaptığımız işi yapıyoruz...çok komik bir şey bu))
Sevgili arkadaşlar
şimdi kesmek zorundayım yoruldum
ama vakit buldukça yazacağım burda ( foruma kanım ısındı nedense)
ama unutmayın pagerank olayı ( yazmaya yola çıkış nedenim) pek önemli bir şey değil.... özgünlük önemli....tek olmak...icat etmek (text) önemli...
strateji önemli ( diyelimki bir müşterinizi bulunur yapacaksınız googlede...önce stratejinizi kurun tıpkı reel yaşamdaki ticaret ortamındaki gibi...örnek boyner mesela t-box mu ne satmaya başlamıştı koca koca reklamlarla orda burda tv lerde gazetelerde...ne idi o ütüsüz buruşuk buruşuk popişkosu kırık bildiğimiz adi bir dondu...ama adamlar...bildiğimiz adi donlara yeni bir perspektif getirmişlerdi...ve başarılıda oldular....mahmutpaşada 10 liraya 10 tane harika pamuklu kumaştan yapılmış beyaz don almak varken millet onlarca liraya kırışık kuruşuk mini minnacık pakaetlenmiş donları tercih etti moda diye....işte oca laf arasında anlatmaya çalıştığımız özgünlük bu....
yapın kırışık kuruşuk tek back linki olmayan sitelerinizi......goole size özgün desin......
anlayan anladı
sevgiler herkese