bir kaç mailleşmeden örnekler veriyorum

SORU-------------
Ben İnternet Yer Sağlayıcısı olarak faaliyet göstermek istiyorum. Yani> İnternet Yer Sağlayıcısı Faaliyet belgesi alarak bu işe başlamak> istiyorum. Bu İnternet Yer Sağlayıcısı Faaliyet belgesi ni aldığımda> herhangi bir giderim olacakmı? [ aylık - yıllık ]>> Kendimize bir domain alıp sitemizi kurup faatliyet belgemizle bu işe> girmek istiyorum. bunun için izlemem gereken yol nedir... Bilgilenmek> istiyorum..çünkü her şeyin yasalara uygun olmasını istiyorum

CEVAP------------------
Yer Sağlayıcı Faliyet belgesi alabilmek için kurumumuza herhangi bir ödemeyapmanız söz konusu değildir. Telekomünikasyon Kurumu Tarafından ErişimSağlayıcılara ve Yer Sağlayıcılara Faaliyet Belgesi Verilmesine İlişkinUsul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğihttp /www.tib.gov.tr/yonetmelik_detay3.html adresinden inceleyebilirsenizizlemeniz gereken yolu burada bulacaksınız

SORU-------------------
Merhablar; TELEKOMÜNİKASYON KURUMU adresinden üye girişi yapıp gerçek kişi olarak başvuru formunu doldurdum. Çıktısını aldığımda 24.> EKLER kısmında bulunan " A)Şirketin Ticaret Siciline tescil edildiğini> belirten son altı ay içinde alınmış Ticaret Sicil Kaydı aslı veya> noter tasdikli sureti"B) "Şirketin imza sirküleri aslı veya noter tasdikli> süreti" bu iki maddeyi anlamadım. ben zaten gerçek kişi olarak başvuruda> bulunuyorum yani herhangi halde hazırda olan bir şirketim yok.. olsa zaten> Başvuruyu tüzel kişi olarak yapardım.. bu konuda bilgilenmek istiyorum

CEVAP------------------
24. maddede bahsi geçen belgeler firma/şirket başvuruları içindir. Sizingibi gerçek kişilerin bu belgeleri gönderme yükümlülükleri yoktur. İyi çalışmalar.

SORU------------------merhabalar ;>> Yine rahatsız ediyorum ama bütün forumlara felan baktım bir türlü merak> ettiğim soruya cevap bulamadım...>> sorum şu: gerçek kişi olarak başvuru yapılgında vergi ödemesi nasıl> oluyor. bu vergi konusunda nasıl bir yol izleniyor onu merak ettim

CEVAP---------------
Telekomünikasyon Kurumu Tarafından Erişim Sağlayıcılara ve YerSağlayıcılara Faaliyet Belgesi Verilmesine İlişkin Usul Ve EsaslarHakkında Yönetmelik uyarınca yer sağlayıcılara faaliyet belgesi verilmesiamaçlanmaktadır. Vergilendirme konusu bu Yönetmeliğin kapsamı dışında yeralmaktadır.İyi çalışmalar

sorular tarafımdan sorulmuştur türk telekomünikasyon kurumu cevaplamıştır bilginize umarım açıklayıcı olmuştur