Alakası yok...hacker dedigimiz lamerlerin hemen hemen %99 u c99 r57 vs phpshelleri yada fso dedigimiz zehir vs. fsoLarı kuLLanıyoLar.Bende geçmişimde o boş işLerLe ugrastıgımdan biLiyorum...Permler sizi bi yere kadar taşır tamam doğrudur.Fakat permLerinde etkisiz kaLdıgı durumLarda yok deqiL.Bir keresinde server.lv nin serverındaydım C99 iLe doLaşıyordum permisyonlar çok kısıtLıydı serverda hemen hemen upload dizinLeri hariç hiç bir dizinde yok gibiydi.dikkatimi çeken bir dosya görmüştüm xrat.php diye.Explorerden çalıştırdım brezilyan yapımı bir phpshelldi.Meğer benden önce o serverı eLeman o shelli iLe rootLamıs.Çok iLginç bir shelldi.c99 dan çekmiştim o shelli.Fakat hackın amatör anLamda içi ne kadar boş bi iş oLdugunu anLadıgımda hardiskimin içindeki diğer hack arşivimLe beraber 1MB dahi oLmayan xrat.php yi Call Of Duty 2'ye değişmiştim (:.Hack arşivini siLip Cod2 yükLedim .Ama gerçektende o shelli hazırLayan ve kuLLananın gerçekten profesyöneL oLduguna inanıyorum.Bir sürü komut istemcisi vardı.Onu kullanmak en az yazmak kadar gıcırtıLı iş oLsa gerek.Yani dosyaLarınızın yazma ve okuma izinLerine hakim oLun bi yere kadar tamam.Ama kuLLandıgınız scriptLerinde açıkLarını takip edip fixLemeyede özen gösterin.Birde İettdeki c99 shelli açık deqiL (:.İstedigin kadar gezin o shellde.hiç bir yere varamıyorsun.2 yıL önce faLan girmiştim o shellede.Mail attım o shelli kendiLeri koydukLarını dosya boyutLarını izLemek için böyLe bir yoLa başvurdukLarını söyLemişLerdi.