On3m adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorun sadece Müşterilerde değil, Önüne gelen herkesin hosting satmasıylada ilgili bir durum, örnek vereceğim A firması B firmasından VPS alıyor oradan hosting dağıtımı yapıyor.
benim de VPS 'm var, Bazı Mağza, Ufakta olsa firmaların tasarımlarını yapıp Hostinglerini Kendi VPS' m de barındırıyorum bunun için ayrı bir hosting almam mantıksız geliyor.
Benim fikrim bu beleşcilik işi, tanıdıklarımdan örnek veriyorum yanlış anlaşılmasın, osman, ufuk gedik gibi yapmaya başlamarıyla son bulacaktır. Ki zaten birisi ileriye dönük birşeyler yapmak istiyorsa sponsor falan bu tür işlerden uzak durmalı.
Bu durumda sorun yine müşteride neden mi?

Önüne gelen herkes hosting satmaya çalışıyor demişsin müşteri araştırıyormu? ben bu adamdan hosting alacağım ama bu adamın müşterileri memnun mu diye.. Yada adamla hiç teknik bilgiler hakkında konuşuyor mu?. Sunucularınız RAID mi backup alıyor musunuz 7X24 ulaşılabilen telefonlarınız varmı etc. Şeklinde..

Son kullanıcı "önüne gelen herkes" konumunda hosting hizmeti veren ile normal veya profesiyonel hosting hizmeti verenleri ayırt etmediğinden ötürü bazıları da sırf fiyat yüzünden ayırt etmekten kaçındıklarından dolayı bu durum böyle.

Birde büyük görünme durumu var bugün birçok insan çok büyükmüş havasında rol yaparaktan müşteri kazanmaya çalışıyor.. Ve bu şekilde bu kişilere kananlar sakın yine büyük görünmeye çalışanda aramasın suçu (dolandırıcılık yaparak suçlu olan aslında yalan beyanda bulunan adamdır ama hata bunu araştırmayan son kullanıcıdadır.)