Çarsamba gunu girdiğim il değerlendirmesinde okulumuzdan 6 bilişim projesi katıldı.İlde toplam 30 küsür bilişim projesi katıldı.Sonuçlar bugun canakkale.meb de acıklanmıs baktıgımda ise mansiyonluk almışım.Aslında sevinmeliğim ama diğer projeler sırf hazır oldukları belli.Jüri sorular soruyor herkese. Diyor Database'e baglantı kodlarını göster bi allahın kulu bulamadı.Diyor nasıl yaptın bunu.Bi allahın kulu anlatamıyor.Bana sordular nasıl yaptın nasıl resim koydun üyelere db baglantısını göster.Diyorum session ile profili tanımladım boylece her uye gırıs yaptıgında ad,id,profil,soyad session olarak kayıtlı olucaktır.Gerisi cok basıttır dedim.Db yolunu herseyı anlattım.Sadece bir kişi dısında diğer herkes anlamıyor.Oda ünide doc. flnmış.Sunumda bile herkes tık tık anlattı.Ben arkadasa devrettım pcyı o uyguluyor ben anlatıyorum Steve Jobs gibi

bi anlatısım var.
Sonucları aşağıdaki resimden bakabılırsınız.
Benım zoruma giden Resimdeki 2. olan proje

Şimdi sunum berbat.Sadece Slayt ile hazırlanmıs.Bence bişeyler oluyor bu işte ama hayırlısı artık bakalım.
Benım mansiyon değil 3. veya 2. olmam lazımdı.Çünkü ben bunu hakketmiştim.1. olmamı dersen seçerlerse oluruz

2. olana dikkat etmenızı ıstıyorum
İkinci olan proje "Okul Öncesi Eğitim"e yönelik. Sırf bu yüzden bile, bunun düşünülmesi, yürütülmesi ve sonuçlandırılması MEB camiasında ödüllendirilmesine yeter. Özgünlüğü var çünkü... Mezur Portalı, Emlak Takip programı vb. bunların hepsi herkesin aklına gelen projeler, benzeri projeleri her il veya ilçede görebilirsiniz. Ancak iş okul öncesi eğitime gelince, kız meslek lisesi kendi branşları ile direk alakalı ve de düşününün ana sınıfında ki öğrencilere yönelik bir proje geliştiriyor. Yadırgamayın sonucu...

Olay şu; bu tür yarışmalarda projeyi sen mi yaptın hocan mı yaptı çok takılmazlar buna, yani hazır mı yoksa kendin mi kodladın sallamaz kimse... Proje mantığında önem arz eden, fikirdir... Tasarımı fikir olarak ele aldıklarında özgün ve ileriye yönelik bir çalışma ise değerlidir... Bu konulara madem ilginiz var, madem ki bilginizde var; tavsiyem şevkiniz kırılmasın kendinizi geliştirmeye devam edin ve direk kendi branşlarınızla alakalı, daha özgün tutacak sistemler üzerinde düşünün...