Konuya çok fazla karışmak istemiyorum ancak bildiğim kadarıyla Microsoft firmasından satın alınan lisanslar sadece tek bir makine için alınır ve başka bir makinede kullanılamaz. Eğer Microsoft ile bir anlaşmanız var ise, bu lisanslar size sunulan uygun fiyatlara kiralanabilir. Dolayısıyla lisansı satın alıp, farklı farklı makinalara kurmak bildiğim kadarıyla yasal olarak mümkün değildir. Kiralanan her sunucu için ayrı ayrı lisans alınıyorsa o ayrı tabi ancak, Yukarıdaki mesajlarda belirtildiği gibi ücreti çok astronomik rakamlara tekabul etmektedir. Malesef Berksehost'un sitesinde vergi sicil numarasını göremediğim için (gözümden kaçtıysa özür dilerim) sorgulama yapıp, sermayesini göremedim. Ancak her sunucuya ayrı ayrı lisans alınması durumunda, kar etmenin imkansız olacağını zaten herkez görebilir. Yine de büyük bir sermaye harcayarak, her sunucu için ayrı ayrı lisans almış olabilirler ve hiçbir kar etmeden zararına satış yapıyor olabilirler. Ne kadar mantıklı bilmiyorum ancak kimseyi bu konuda suçlamak bana düşmez. İyi çalışmalar