Öncelikle merhaba arkadaşlar,

Beni tanıyanların bildigi gibi önceden ben hostçuluk yaparken alan adı tescili hizmetimizde vardı.

AlmirHost'u işletirken çok sayıda alan adı tescil etmiştik.

Şimdi arkadaşlar diyelimki A kişisi benim reseller müşterim ve A kişiside kendi müşterisine domain regleticek ama kendi imkanı yani domain bayiiliği vs.. olmadıgı için bana regletiyor.Bu domain regleten kişinin benim reseller müşterime ( yani A kişisine ) 40 Ytl borcu kalıyo.

Adamda tesadufen benim sponsorluk konularımı okuyor ve benımle ıletısıme gecip sponsor oluyoruz.Sonrada bu A kişisi gelip bana diyoki: '' o domaini ben reglettim , parasını ben verdim onun paneli onda değil bende olması gerek ve paneli bana ver '' diyor.

Domaini regleten adamda bana diyoki '' Olcay biz bu arkadaşla yıllık anlaştık.Domaini regletirken 40 ytl para verdim.15'ini domaine saysa gerisi host.ve biz onda 3 ay durduk 2 ay sitem açık kaldı.Niye yıllık ödicekmişim '' diyor.

Olay çok karışık gibi görünüyor ama gayet net ve açık

Bu domaini napim şimdi ?

40 ytl veripte domain regleten ve 3 ay ara ara kesintili host kullanan ama yıllık hesap açtırıp borcunun tamamını ödemeyen sahsa mı veriyim ? ,

Yoksa eski reseller müşteriside diyoki '' o domaını ben reglettım sana yetkısı bende onun nasıl o kullanabilir ?''

napıcamya