Arkadaşlar...bu yanlışa düşmeyin. tr uzantısı konusunda tek veritabanı, tek yetkili, tek söz sahibi olan nic.tr'nin vermediği bir alandını başka hiç bir yerden de alamazsınız. Ayrıca şu tr uzantıları nic.tr dışında yerlerden alanlara hayret ediyorum. Neden başka yerden alıyorsunuz ? Sadece size aracılık ediyorlar. Bir de herhangi fazladan bir hizmet veremeyecekleri halde çoğunlukla fazlalık bir yönetim ücreti alıyorlar. Yani siz oradan tescil ettirirseniz tabii o fazlalığı almak adamların hakkı...ona bir şey demiyorum. Ancak nic.tr üzerinden yapılacak tescil ile tüm alanadı yönetim özelliklerine sahip oluyorsunuz...dışarıda daha fazlası yok; dışarıda sadece aracılık var.

Bu arada;
Türkiye, Atatürk, www ve benzer bazı isimlerin tescili mümkün değil. nic.tr yönetimnce bu konuda bir karar alınmış ve yescil mümkün olmuyor. Herhangi bir yerden de tescil ettiremezsiniz; zira her aracı zaten bu tescili nic.tr üzerinden yapamak zorunda...başka tescile yetkili bir yer yok. Otoriteler olacak ama sanırım daha aktif otorite yok...emin değilim.