Eğer sen bana ;
Madem ilk insandan beri aynı,neden çekik gözlüler,siyahiler,beyaz ırk ve esmer ırk var
Madem evrim yok,hayvanlarda ki evrim sürecini nasıl açıklıyorsun,sürüngen ve kanatlı hayvanların değişim sebebi nedir evrim değilse
bunların cevabını ver,ben de sana cevabını vereceğim.
İnançları belli kitaplara bağlı olan ve o kitaplar hayatlarında ki herşeyden kutsal olan insanlara Evrimin varlığını ya da yokluğunu kabul ettiremezsin. Daha önce kendi mesajlarında da belirttiğin gibi ; Din sorgulanamaz , yazılan da yok diyorsa yoktur , var diyorsa vardır olay bambaşka yerlere gider böyle devam ederse. İnsanların inançlarını sorgulamak , yargılamak ya da eleştirmek yapılmış ya da yapılacak en büyük saygısızlık olur , ki lafım kimseye değil bunu yapmak hiç hoş değil.
Bir Müslüman arkadaşa evrimin varlığını kabul ettiremezsin ; Neden ?
- Çünkü Kutsal varsaydığı kitap'da " Yok " diyor ve " Sorgulama " diyor.
Bir Hristiyan'a İsa'nın Çarmıha gerilmediğini söyleyemezsin ; Neden ?
- Çünkü kabul etmek istemez , O'nun için O kutsaldır.
Bir Musevi'ye İbrahim Peygamberin İbrani olmadığını söyleyemezsin ; Neden ?
- O'nun kitabında öyle yazıyor.
Bir Materyalist'e Tanrı'nın varlığını ispat edemezsin ; Neden ?
- Maddelerden , Moleküllerden meydana geldiğini savunur.
Bir Şaman'a ( Yani bana ) bir Din'in varlığını ispat edemezsin ; Neden ?
- Çünkü söyleyeni dinlemem. Benim doğrularım beni bağlar , seninkiler seni.
Hindistana gidip bi' İneğe ya da Çin'de bi' Put'a Zarar veremezsin ; Neden ?
- Çünkü O'nların en kutsal saydıkları varlıklar.
Kısaca demem o ki ; Bir varlığın kabul görmesi için herkes tarafından onaylanması lazım.. Bu da imkansızlıklardan öteye gidemez.
Bi' Agnostic olsaydım , mutlaka Dawrin'i savunurdum ama ne yazık ki değilim (: Benim bi' Kutsalım var.. He buna keza Dawrin'i savunmak için Agnostic olmaya gerek yok , Budist ya da Ate'de olunabilir (:
Yukarı da maddeler halinde saydığım şeyleri yapabilmen için ilk olarak Dogmatik olan tabuları yıkmalısın , ki bu açık ve net konuşuyorum yapacak kişinin SONU olur.
Evrim var mıdır , yok mudur ?
Cevabım ;
Yoktur. Benn , insan olarak yaratıldığıma inanıyorum.
Cevabın (-ız) (-ları) ; Vardır , bir süreçten geçtiğimize inanıyoruz ve bu süreç'e verdiğimiz ad Evrim.
Saygı duyarım , saygı duyulmasını beklerim.
Herkesin doğruları kendini bağlar , buna keza yanlışları da..