Arkadaşlar öncelikle kendi durumumu anlatıp sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum.
İlk olarak ben hiçbir bilişim kursu vb. gitmedim. Bilgisayar ile ilgili hiçbir okul da bitirmedim. Ancak merakım ve hevesim sayesinde Html ve Css'yi bir kaç sene önceden öğrendim ve kendimce bu zamana bir iki sayfada yapabildim. Şimdi ise bunların yanında Php'yi de öğrenmek için çalışmalara başladım. Gerek kitap alarak gerekse internetten takip ederek şu anda Php hakkında bayağı bir bilgim oldu. Ya da ben öyle sanıyorum !
Benim sorunum ve sizlere sorum şu:
Php'de öğrendiğim değişken, fonksiyon, if else yapısı gibi konuların normalde sitelerde nasıl kullanıldığını bilmiyorum. Biraz saçma gibi oldu ama şöyle açabilirim:
Mesela if else yapısının ne işe yaradığı, nasıl kullanılacağı gibi bilgilere sahibim ancak bunların varolan sayfaların içinde nasıl kullanıldığını bilmiyorum. Örneğin bir ilçe sitesinde haberler bölümünde php'nin nasıl kullanıldığını bilmiyorum...
Evet tam olarak böyle. Ben ne kadar anlatamasam da beni anlayabilenlerden yardım etmelerini ve yol göstermelerini bekliyorum. Şimdiden katılım ve yardımlar için teşekkürler...