macgunu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir futbolcuya dünya yildizi demek için belli kriterleri sagliyor olmasi lazim.... kendi milli takiminda oynayacak, oynamakla kalmayip basarili olacak, dünyanin belli basli kulüplerinde oynayacak ya da oynamis olacak; yine oynamakla kalmayip burada gerek ulusal gerek uluslararasi sampiyonluklar yasamis olacak.
Dünyaca ünlü yildiz kimdir?
Rüstü, Anelka, Alex, Hagi, Roberto Carlos, Ortega, Popescu, Kezman, Carew vb... yani zaten Türkiyeye bugüne kadar gelenlerin sayisi iki elin parmaklarini geçmez... siradan oyunculari size yildiz diye pazarliyorlar siz de yiyorsunuz...
Lincoln ve Ricardinho ya sıradan oyuncular diyorsun ya daha birşey yazmıyorum zaten
Dünyaca ününden bahsetmiyoruz ancak bunlar kaliteli yıldız futbolcular ama her futbolcu zaman zaman sorunlar yaşayabilir.
Ör: Anelka bana kalırsa dünya çapındaki en iyi forvetlerden birisidir.Ama bunu Türkiye ligine yansıtamadı bu Anelkanın kalitesiz kötü bi futbolcu olduğunu göstermez ben bunu anlatmak istiyorum.Eğer şu an Lincoln,Ricardinho vs eleştiriliyorsa bu onların kalitesiz kötü futbolcu olduğunu göstermez.