Radyoda DJ lik yapılmaz Spikerlik yapılır...Hiçbir radyoda diskolarda gördüğünüz mixer lerden bulunmaz...Hee 1-2 radyo sırf gerçek DJ çıkarmak için mixer bulundurabilir..Ben 2,5 yıl Çorlu/TEKİRDAĞ da Radyo Gündem de (Şimdi Süper FM satın aldı) spikerlik yaptım öyle haybeden konuşmuyorum yani...Bazı radyolar kendi özel yazılımlarını kullanıyorlar ki bizim radyo öyleydi.Kullanıcıya program haricinde windowsta herhangi birşey yaptırmaya izin vermiyordu pc..Program gerizekalıların bile anlayabileceğim basitlikteydi..Öyle aman aman zor programlar değil...Hatta çoğu programın mantığı Sam-Broadcaster_v3 ile hemen hemen aynıdır...Sıradaki parçanın ardından parça at arada da geçişi sağla yada program otomatik sağlar bitti başka bişey yok...

Spikerlikte önemli hususlardan bazıları şarkıların intro ve outro larında sadece anonsa girmelisin, senin sözünün üstüne şarkı sözü şarkı sözünün üstüne senin sesin gelmemeli...Yapacağın anonsları biten şarkının sanatçısı ile alakalı ve yeni başlayan şarkının sanatçısı ile alakalı yapmalısın...İlla böyle bir kural yok tabii ama buna dikkat etmelisin...3 saatti benim programım hafta içi hergün 18:00-21:00 arası.Programın açılışında mutlaka o günlerde hit olan şarkılardan çalmalısın.Hergün aynı parçaları değil farklı parçalar ama hit parçalar çalmalısın özellikle yeni albümlerin keşfedilmemiş şarkılarını çalarsan dinleyici bundan zevk alır...Büyük radyolar hariç ki onlarda playlist hazırlama gibi bir durumun yok yönetim belirliyor playlistleri asla aynı parçayı yada aynı sanatçının 2 farklı şarkısını o günkü programında çalmamalısın...Senden bir önceki programcının son 1 saatte çaldığı sanatçıları bilmeli sein ilk saatinde o sanatçıları çalmamalısın...Aklıma gelenler şimdilik bu kadar devamı gelecek ama...

Ayrıca kendine değil dinleyicilere program yağtığın için senin beğendiğin şarkıları sürekli çalarsan zaten şutu yersin...Beğenmediğin sanatçıları ve şarkılarıda mutlaka çalmalısın...
Gündemi iyi takip etmelisin.Sanatçılar hakkında yapacağın her yorum dönüp sana dönecektir bunu unutmamalısın.O yüzden 9 düşün 1 söyle..Anonsun yapmadan önce ne konuşacağını bir tekrarlamalısın başlarda sonradan gerek kalmyıro tabii...