Selamlar

Aynı DNS sorunlarını aylardır bende yaşıyorum. Natro ile 4-5 aydır çalışıyorum ve 3 tane bayi paketim var. İlk başlarda çok memnundum , halende büyük oranda memnunum ama DNS sorunlarından dolayı sürekli müşterilerden telefon geliyor. Site açılmıyor diyor,ben giriyorum açılıyor. veya opendns kullanıyorum açılıyor vs.

Müşteri hizmetleri ile bir problemim olmadı çok soru sordum hep düzgün cevaplar ve yardımlar aldım.

Maillerde sıkıntı yaşayan bir kaç müşterim oldu. ( DNS ile alakalı yine )
Maillerde DNS den hariç mail gitmeme,gelmeme gibi sorunlarda yaşadım. Bi ara gmail e hiç bi şekilde mail gitmiyodu,uyardım düzeldi, geri bozuldu vs artık kurcalamıyorum,bilmiyorum gidiyomu. Yurt dışına attığımız maillerde sorun oluyordu bazen, mailler geri dönüyordu. Aynı mail adresine hemen başka bir mailden atınca mail gidiyor ve ulaşıyordu.

Başka bir sorun ise örneğin müşeriye 100 mb alan açıyorum, 1-2 ay sonra LOG klasörü oluyo 20-30 mb ve müşteri ftp den birşey yüklemeye çalışınca izin vermiyor çünkü 100 mb yi geçmiş oluyor. LOG klasörünü manuel boşaltıyorum düzeliyor. Tüm müşterilerin log klasörlerini zaman zaman böyle tek tek boşaltıyorum. Bunu sorduğumda heray sıfırlanır demişlerdi ama öyle olmuyor malesef.

Yaşadığım sorunlar bunlar , iyi yönleride var tabiki , hız olarak çok memnunum, DNS sorunu haricinde serverlarda kapanma/ulaşamama yaşamadım.

Ayrıca önemli bir nokta , bu sorunların tamamını Bayi serverlarında yaşadım. Tek olarak da webhosting hesabım var ve o serverlarda bu sorunların hiç birini ( DNS dahil ) yaşamadım. Çok şikayet eden müşterileri de bayi paketimden çıkartıp ayrı olarak webhosting aldığım oldu.

Webhosting paketlerinde (linüx paketlerde ) gün içinde bir kaç kez SQL server a bağlanamama hatası veriyor. Bazen 1-2 dakika bazense maksimum 15 dakika sürüyor. O ara yedekmi alınıyor ne oluyor bilmiyorum.

Ayrıca şuan webhosting paketlerinde web alanı ve bandwithlerde artırım yaptılar ve bir hayli artmış ve güzel olmuş. Bayi serverlarındaki DNS problemleri bitse tek derdim o aslında. ( webhosting de bu sorun niye olmuyor niye sadece bayi serverlarda oluyor onuda bilmiyorum )

İzlenimlerim bunlar. Yinede çoğu firmadan çok daha kaliteli ve sorunsuz olduğunu düşünüyorum. Bence halen tercih edilebilecek bir firma.

Hoşçakalın